NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Lungomare uskoro prestaje biti klizalište

Iz Glasa Istre: Lungomare uskoro prestaje biti klizalište

Netom postavljen znak s natpisom »Opasnost – klizav pod« mogao bi, po onome što smo jučer doznali od pročelnika gradskog komunalnog odjela Milana Lakovića, uskoro definitivno »nestati« s ulaza na Obalu dr. Ante Šonje.

23.11.06.

POREČ –
Podsjetimo, problem je u glatkom kamenom popločenju lungomara koji se proteže od Peškere prema talijanskoj školi i zbog vlage ili leda, jer je konstantno zaklonjen od sunca, pretvara se u klizalište. U posljednje su vrijeme tamo pali i ozlijedili se brojni pješaci i biciklisti, od kojih su najgore prošla dvojica sa slomljenim kukovima, za što dio odgovornosti neki pripisuju i uljnoj mrlji koja se ondje nedavno pojavila.
Laković je rekao da su svjesni situacije pa je sad u fazi dogovaranja probno »štokovanje« uzorka tog kamena, koje bi trebalo biti dovršeno za tjedan dana. Time će provjeriti može li popločenje podnijeti da se njegova površina na licu mjesta »izgrebe« i učini grubljom. Bude li pokus uspješan, postupak će se primijeniti na cijelom lungomaru, a sredstva za takva interventna rješenja su spremna, rekao je Laković. Porečani znaju da je dodatnom obradom kamena efikasno već riješen sličan problem na tržnici.

Piše: K. F.

Dokumenti