NaslovnaVijestiIz Glasa Istre – pilomati kod Zagrebačke banke

Iz Glasa Istre – pilomati kod Zagrebačke banke

Prošla moda skupih pilomata
Od danas na Narodnom trgu ulaz u stari grad ponovno čuva rampa! Pilomati su uklonjeni, kako kažu u Usluzi, jer su se pokazali presporima za intenzitet prometa u tom dijelu grada.
Naime, pilomati nisu predviđeni za učestalo dizanje i spuštanje, vjerojatno su zato i nastajali kvarovi, a skrivili su i razbijanje dosta automobila. Podsjetimo, montirani su usred turističke sezone prošle godine oko čitavog starog grada i koštali su nekih 700 tisuća kuna za početak i bez PDV-a. Prvi su pilomati uklonjeni samo nekoliko mjeseci kasnije, kada je počela obnova Trga slobode, ali su kasnije vraćeni. Ovi su zamijenjeni trajno. Rampa koja se pokreće magnetskim karticama, kao i ona na velikom parkiralištu, koštala je 30-ak tisuća kuna, a investicija ovoga puta ne ide iz gradskog proračuna, nego iz novca koji je Usluga zaradila naplatom parkiranja, između ostaloga i od građana. Očito je svejedno iz kojeg se izvora financiraju skupe igračke gradskih čelnika, jer u konačnici uvijek plaćaju građani.
Dobra vijest je ta da građani koji su imali »opremu« za pokretanje pilomata (daljinske upravljače i kartice) te iste mogu koristiti i dalje za rampu.

S. M.

Dokumenti