Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Iz Glasa Istre: Poreč i Labin primili Plavi i Zeleni cvijet
Share icon
Podjeli
Objavljeno 25.10.2010.

Lijepo je u petak bilo biti u koži Porečana i Labinjana na završnici Dana hrvatskog turizma kada su se dodjeljivale nagrade za najbolja i najuređenija turistička odredišta te turističke djelatnike. Tim više što je najzaslužnijima ove sezone nagradu dodijelila glavom i bradom premijerka Jadranka Kosor.

Poreč je, naime, nakon dugogodišnje stanke primio Plavi cvijet, nagradu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najuređenije jadransko mjesto iznad 10 tisuća stanovnika, a Labin, prvi put, Zeleni cvijet u kategoriji mjesta do 10 tisuća stanovnika na kontinentu.

Njihovom su se slavlju pridružili najbolji istarski turistički djelatnici u akciji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu", koju također provodi HTZ: Lučo Gobo iz Rapca d.d. koji je primio nagradu kao najbolji djelatnik u prodaji i marketingu, Doris Kos iz rabačkog hotela Albona Hotel i residence kao najbolja hotelska domaćica te Josip Jozić iz carinske ispostave Kaštel, kao najbolji carinik.

Nagradu za najboljeg vozača primio je Romano Benčić iz pulske autoprijevozničke tvrtke Brioni, za najboljeg inspektora Gianni Belušić iz Državnog inspektorata pazinske ispostave, a za najboljeg spasioca na plažama i bazenima izabran je Dragan Teofilović koji radi u Istraturistovom hotelu Sol Aurora.

Što se tiče Turističkog cvijeta - kvalitete za Hrvatsku, nagrade koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, Istra je ove godine bila manje zastupljena.

Po svoje nagrade otišli su jedino Tullio Fernetich, vlasnik malog obiteljskog i butique-hotela San Rocco iz Brtonigle, koji je četvrtu godinu za redom nagrađen u ovoj akciji kao najbolji mali obiteljski hotel. Zlatni Turistički cvijet zaslužio je i rovinjski hotel Park u kategoriji hotela s tri zvjezdice.

(B. BAN)

    Arrow pointing up