Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Iz Glasa Istre : Porečki cvjetni vikend od sadnica do savjeta
Share icon
Podjeli
Objavljeno 20.04.2009.

Mališani iz dječjeg vrtića Crvenkapica

POREČ - Oko 35 izlagača predstavlja se na porečkom Cvjetnom vikendu - drugom izdanju izložbene i prodajne smotre cvijeća, aranžmana, ukrasnog bilja i opreme za uređenje vrta - koji je jučer svečano počeo u dvorani Žatika. Ponuda uglavnom istarskih cvjećarni i rasadnika varira od mladih sadnica po cijeni od nekoliko kuna do rjeđih i skupljih primjeraka egzotičnog i ukrasnog bilja za koje valja izdvojiti od nekoliko stotina pa i do više od tisuću kuna. Iz prve se ruke može doznati štogod o manje poznatim biljnim vrstama, zatražiti savjet te se možda odvažiti i na kupnju. Iz Petrinje je u Poreč sa zanimljivim izlošcima stigao Željko Kesner, jedini hrvatski proizvođač kaktusa, dok se kod Roberta Zakinje iz okolice Umaga mogu dobiti informacije o crnogorici, palmama i grmlju.

Minijaturni kaktusi

Sajam je otvorio gradonačelnik Edi Štifanić uz pomoć mališana iz porečkih vrtića, škola i udruga zaduženih za zabavni dio događanja. Mogu se pogledati izložbe radova porečkih amaterskih slikara, autohtonih i ekoloških proizvoda, prigodnih pekarskih specijaliteta, proizvoda od lavande i drugoga. Izloženi su i stolovi za svečane prigode urešeni cvjetnim aranžmanima, dok su učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića zastupljeni tematskom gastro-izložbom.

Današnji program upotpunit će plesne skupine DND-a, klub ritmičko-sportske gimnastike te udruge mladih MOT 08 i USB. Cvjetni vikend završava u 18 sati. Parkirati se može i kod Žatike, do popunjavanja nasipanog prilaza dvorani.

M.D.

    Arrow pointing up