Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Iz Glasa Istre: Svečano otvoreno parkiralište kraj groblja
Share icon
Podjeli
Objavljeno 30.04.2008.

Novim parkiralištem kralj groblja za 23 posto su povećana ukupna parking mjesta u našem gradu, u kojem posljednjih godina broj registriranih automobila raste tempom od 10 posto godišnje, rekao je jučer gradonačelnik Poreča Edi Štifanić na svečanom otvorenju tog objekta.

Gradnja novog parkirališta na više od 28 tisuća četvornih metara zemljišta koje je Grad dobio u dugogodišnji zakup od Instituta za poljoprivredu i turizam počela je u srpnju prošle godine i nakon višemjesečnog kašnjenja dovršena je prije nekoliko dana. Prvi dio radova bio je povjeren riječkoj Dira Gradnji, a drugi pulskoj Cesti. Prostor su hortikulturno uredili županijski MIH i porečka Usluga, a za javnu rasvjetu još traje izbor najboljeg ponuđača. U prošlogodišnjem i ovogodišnjem proračunu za tu je investiciju predviđeno 8,9 milijuna kuna, a dosad je obavljeno radova za 7,5 milijuna, ali nije još napravljen konačni obračun.

Na novom parkiralištu, rekao je komunalni pročelnik Milan Laković, voditelj investicije, ima 401 mjesto za osobne automobile, 20 za invalide, 25 mjesta za autobuse i 29 za kampere, uz priključak na uređaj za pražnjenje otpadnih fekalnih voda. Sada u gradu ima ukupno 2072 parkirna mjesta. Dosad su posađena 84 stabla, mahom je riječ o ladonjama, 12 pinja i red od 18 čempresa koji rub parkirališta vizualno odjeljuju od groblja. Predviđeno je posaditi još oko tisuću komada ukrasnog grmlja trajnica.

Direktor Instituta Đordano peršurić rekao je da se nada sa će Grad imati još snage i volje organizirati javni prijevoz s tog parkirališta u središte grada.

 

S. M.

     

    Arrow pointing up