NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Sveti Lovreč dobiva kanalizaciju

Iz Glasa Istre: Sveti Lovreč dobiva kanalizaciju

Sveti Lovreč dobiva kanalizaciju, prva faza gradnje počinje danas, a trebala bi biti gotova u roku od 80 dana, rečeno je jučer na svečanom potpisivanju Ugovora između predstavnika izvođača radova i Općine.

SVETI LOVREČ – Realizacija projekta povjerena je komunalnom poduzeću Usluga,a nakon javnog natječaja prihvaćena je ponuda tvrtke Geokop Trade iz Bala od 1,17 milijuna kuna. Riječ je o prvoj fazi gradnje kanalizacije, dužine 1.868 metara, koja će obuhvatiti dvadesetak objekata, bit će postavljeno pedesetak šahtova, a ide se od Korse do Badošaka, gdje je predviđen pročištač.
– Ovo je korak naprijed u izgradnji kanalizacije Svetog Lovreča. Nadam se da ćemo u trećoj fazi uspjeti realizirati ovaj projekt i u starogradskoj jezgri, gdje je izgradnja kanalizacije nužna, rekao je načelnik Branko Zgrablić.
Rodoljub Kosić, direktor Usluge, također je izjavio zadovoljstvo početkom radova i zahvalio se za pomoć kolegama iz Hrvatskih voda.
– Prvi se put ozbiljno prišlo izradi kolektorske mreže. Važno je i pitanje gradnje pročistača, uređaja koji spada u prvu fazu realizacije. To je prvi takav komunalni uređaj membranske tehnologije na Poreštini, a tako pročišćena voda mogla bi se ponovo koristiti za navodnjavanje. Za sam uređaj trebat će oko 2,7 milijuna kuna i treba naći načina da se taj krug zatvori. Takav je pristup i u drugim općinama, rekao je Kosić.
Načelnik Zgrablić rekao je da se radi o velikom izdatku za Općinu, ali se očekuje pomoć od Županije i drugih institucija, a do turističke sezone pročistač bi trebao proraditi.
Rodoljub Kosić ujedno je istaknuo da je projekt izrađen tako da ide uglavnom po javnim površinama, a uz ostalo, trebalo je izraditi i elaborat o prometnoj regulaciji jer će se na nekim mjestima morati prekopavati županijska cesta.

V.H.

Dokumenti