Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Korisnici kućanstva iz tri gradska naselja - Novo naselje, Veleniki i Žbandaj kreću sa odvojenim sakupljanjem biootpada
Share icon
Podjeli
Objavljeno 14.12.2023.

Kao što je i najavljeno, od ponedjeljka je krenula podjela spremnika za odvojeno sakupljanje biootpada za korisnike kućanstva, a koji pilot projekt započinje sa prvim danima nove godine.

Pilot projektom obuhvaćena su 3 naselja grada Poreča i to Novo naselje, Veleniki i naselje Žbandaj. Spremnici su do sada podijeljeni kućanstvima Novog naselja i Velenikima, a završava se podjela spremnika u Žbandaju.

Uz spremnike svaki korisnik dobiva i bioorazgradive vrećice u koje se sakupljeni biootpad treba prvo odložit, dobro zatvoriti, a nakon toga pune vrećice odložiti u same spremnike.

Biootpad koji nastaje u kućanstvu čini kuhinjski otpad kao ostaci hrane, kore voća i povrća, ljuske jaja, talog kave, vrećice od čaja, ostaci kruha, filtera, papira i sl.

Cilj ovog pilot projekta je dodatno unaprijediti sustav gospodarenja otpadom, povećati stope odvojenog sakupljanja otpada te smanjiti količine miješanog komunalnog otpada koji nastaje u kućanstvu, a time i troškove odvoza miješanog otpada.

S obzirom na uspješnost pilot projekta i ostvarene rezultate usluga će se proširiti na sva kućanstva na području našeg pružanja usluge.

Ističemo da će se sakupljanje spremnika za biootpad odvijati u istim danima kada je i sakupljanje miješanog komunalnog otpada u navedenim naseljima, a usluga se obavlja bez dodatne naknade.

Pozivamo sve korisnike da podrže pilot projekt i krenu odvajati biootpad u svojim kućanstvima, a za sva pitanja možete nam se obratiti putem e-mail adrese: kucanstva@usluga.hr ili putem telefona: 091 431 0010.

    Arrow pointing up