Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
KREĆE PODJELA PRIVH SPREMNIKA ISPORUČENIH OD STRANE FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST
Share icon
Podjeli
Objavljeno 16.07.2020.
Spremnici 11000 3

Obavještavamo građane i korisnike javne usluge sakupljanja otpada da od petka 17.07.2020. godine započinje podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada. Naime, Usluga Poreč kao davatelj usluge te Grad Poreč – Parenzo te Općine Vrsar, Funtana i Tar prijavili su nabavu spremnika putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji i sufinancira nabavu istih.

Na spomenuti poziv prijavljena je nabave 28.400 komada spremnika za odvojeno sakupljanje papira, plastike i stakla dok je trenutačno završena i isporučena nabava samo velikih spremnika od 1100 litara te 770 litara, a koji su namijenjeni za pravne subjekte, višestambene zgrade kao i zelene otoke.

U tijeku je još uvijek  nabava spremnika manjeg volumena  za odvojeno sakupljanje otpada  koji će se dodijeliti individualnim kućanstvima kao i manjim pravnim subjektima.

Nakon što je završena primopredaja spremnika te prijenos vlasništva istih na jedinice lokalne samouprave stvoreni su uvjeti za dostavu spremnika korisnicima.

Podjela spremnika započinje u Općini Vrsar, kao što je i uvodu navedeno, u petak 17.07.2020. godine, a daljnji plan dostave spremnika po ostalim općinama i u Gradu Poreču, objavljivati će se na web stranicama Društva.

S obzirom da se prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moraju ispuniti obveze dostave obvezatne dokumentacije, ističemo da je prilikom preuzimanja spremnika potrebno potpisati zapisnik o primopredaji.

Još jednom želimo naglasiti važnost odvojenog i pravilnog odlaganja otpada:

  • U spremnike za plastiku ( žuti spremnici) ODLAŽE SE plastična i metalna ambalaža – boce od sokova, vode, šampona, deterdženata, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve, metalni poklopci, čaše i posude mliječnih proizvoda i sl.  Sve što se odlaže mora biti čisto i isprano. U spremnike se NE ODLAŽU folije, vrećice i druga zaprljana ambalaža.
  • U spremnike za papir i karton ( plavi spremnici ) ODLAŽE SE papir, novinski i uredski papir, časopisi, katalozi, bilježnice, kuverte, pisma te sva papirnata i kartonska ambalaža. NE ODLAŽE se zaprljani i zamašteni papir ili karton, korištene papirnate maramice, kuhinjski papir, kutije od pizze i sl.
  • U spremnike za staklo ( zeleni spremnici ) ODLAŽE SE sva staklena ambalaža, a nikako se NE ODLAŽE porculan, keramika, prozorsko staklo i sl.
Sve ostale vrste otpada možete odložiti u reciklažnom dvorištu na adresi Garbina 10, Poreč kao i dobiti informaciju o odlaganju pojedinih vrsta otpada, a dodatne informacije možete pronaći i na Internet stranicama Društva www.usluga.hr kao i na stranicama projekata informativno obrazovnih aktivnosti, www.ukoraksprirodom.eu  te www.projektotpad.eu.

Usluga Poreč  d.o.o.

 

Spremnici 1100 2
    Arrow pointing up