NaslovnaVijestiNovosti RJ ČistoćaNA PODRUČJU OPĆINE TAR-VABRIGA USKORO KREĆE PODJELA SPREMNIKA ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA ISPORUČENIH OD STRANE FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

NA PODRUČJU OPĆINE TAR-VABRIGA USKORO KREĆE PODJELA SPREMNIKA ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA ISPORUČENIH OD STRANE FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

| Novosti RJ Čistoća

Obavještavamo građane i korisnike javne usluge sakupljanja otpada da od ponedjeljka 14.09.2020. godine nastavljamo dalje sa podjelom spremnika za odvojeno sakupljanje otpada. Naime, Usluga Poreč kao davatelj usluge te Grad Poreč – Parenzo te Općine Vrsar, Funtana i Tar prijavili su nabavu spremnika putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji i sufinancira nabavu istih.

Nakon što je završena podjela spremnika u Općini Vrsar, u ponedjeljak 14.09.2020. godine kreće podjela u Općini Tar –  Vabriga dok će se daljnji plan dostave spremnika objaviti na web stranicama Društva.

Spremnici koji se dijele kapaciteta su 1100 l za odvojeno sakupljanje papira i plastike te su s obzirom na veličinu namijenjeni pravnim osobama i većim zajedničkim kućanstvima.

Budući da se prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moraju ispuniti obveze dostave obvezatne dokumentacije, ističemo da je prilikom preuzimanja spremnika potrebno potpisati zapisnik o primopredaji.

Još jednom želimo naglasiti važnost odvojenog i pravilnog odlaganja otpada:

  • U spremnike za plastiku ( žuti spremnici) ODLAŽE SE plastična i metalna ambalaža – boce od sokova, vode, šampona, deterdženata, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve, metalni poklopci, čaše i posude mliječnih proizvoda i sl.  Sve što se odlaže mora biti čisto i isprano. U spremnike se NE ODLAŽU folije, vrećice i druga zaprljana ambalaža.
  • U spremnike za papir i karton ( plavi spremnici ) ODLAŽE SE papir, novinski i uredski papir, časopisi, katalozi, bilježnice, kuverte, pisma te sva papirnata i kartonska ambalaža. NE ODLAŽE se zaprljani i zamašteni papir ili karton, korištene papirnate maramice, kuhinjski papir, kutije od pizze i sl.
  • U spremnike za staklo ( zeleni spremnici ) ODLAŽE SE sva staklena ambalaža, a nikako se NE ODLAŽE porculan, keramika, prozorsko staklo i sl.

Sve ostale vrste otpada možete odložiti u reciklažnom dvorištu na adresi Garbina 10, Poreč kao i dobiti informaciju o odlaganju pojedinih vrsta otpada, a dodatne informacije možete pronaći i na Internet stranicama Društva www.usluga.hr kao i na stranicama projekata informativno obrazovnih aktivnosti, www.ukoraksprirodom.eu  te www.projektotpad.eu.

Usluga Poreč  d.o.o.

 

Dokumenti