NaslovnaVijestiNa porečkoj rivi zamjena sustava za sidrenje

Na porečkoj rivi zamjena sustava za sidrenje

U prvoj fazi zamijenit će se sidrišta za turističke brodove, posao je povjeren šibenskom poduzeću Neptun sub, a radi se o investiciji od 640 tisuća kuna bez PDV-a, saznali smo od Željka Čorka, ravnatelja porečke Lučke uprave.

Glas Istre, 25.11.06.

POREČ –
Na dijelu porečke rive turističke brodove zamijenio je kran i beton. U tijeku je prva faza zamijene sidrišta, saznali smo od Željka Čorka, ravnatelja porečke Lučke uprave.
– Turistički brodovi su privremeno premješteni da bismo stara sidrišta zamijenili novima, jer ćemo sada imati »parangalski« sustav sidrenja. U prvoj fazi zamijenit ćemo samo sidrišta za turističke brodove, a posao povjeren šibenskom poduzeću Neptun sub trebao bi biti dovršen do Božića. Radi se o investiciji od 640 tisuća kuna bez PDV-a, a radovi se obavljaju u suglasnosti s Kapetanijom, Županijskim i Gradskim poglavarstvom, rekao je Čorak. U drugoj fazi bit će postavljena suvremena sidrišta i za ribarice na porečkoj rivi.
U isto vrijeme Lučka uprava radi i u Vrsaru, gdje se nastavlja saniranje podvodnog dijela gata u dužini od 35 metara. To je investicija od tristotinjak tisuća kuna, koja se pokriva iz županijskog i proračuna Općine Vrsar, a radovi su povjereni labinskoj firmi Štetić.

Piše: S. M.

Dokumenti