NaslovnaVijestiNabava novih komunalnih vozila

Nabava novih komunalnih vozila

U skladu sa zacrtanim smjernicama Usluge Poreč o obnovi voznog parka, a sukladno Planu investicija za 2008. godinu, početkom mjeseca svibnja 2008. godine su za potrebe radne jedinice Čistoća nabavljena dva nova komunalna vozila.

Radi se o jednom manjem teretnom vozilu tipa „Iveco“ – Italija, nabavljen putem javnog nadmetanja od tvrtke „Benussi“ Fažana, a koji će primarno služiti za potrebe jedinica Ambalažnog otpada i Pometanja i to za prijevoz ambalažnog otpada, kartona te za čišćenje plaža i drugih potreba.

Drugo vozilo je u naravi specijalno komunalno vozilo za skupljanje i prijevoz komunalnog otpada. Isto kao i za prethodno opisano vozilo, nabava je izvršena putem javnog nadmetanja i vozilo je kupljeno od tvrtke "Atrik-Ri" iz Rijeke. Podvozje vozila je "Iveco" – Italija, dok je nadogradnja "Atrik" – Slovenija. Kapacitet sanduka za smeće je 16 m3.

Vozilo će primarno služiti za skupljanje i prijevoz otpada iz turističke privrede Poreštine, a zbog svoje veličine i mogućnosti prijevoza većih količina otpada, većim će dijelom biti korišten na udaljenijim destinacijama Poreštine, uglavnom u autokampovima Plave lagune, Riviere i Maistre.

Uprava Društva

Dokumenti