Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
I najmlađi u berbi maslina
Share icon
Podjeli
Objavljeno 16.11.2017.
DSCN0167

Diljem Istre u punom je jeku berba maslina, vrijeme je to kada su naši maslinici puni vrijednih berača i plodova koje je maslina nesebično dala, bila ona stara ili mlada. Tako su i jučer berači bili u samom centru našeg grada, točnije na Trgu J. Rakovca gdje su djelatnici Usluge Poreč zajedno sa porečkim mališanima započeli sa branjem plodova maslina koje krase gradske zelene površine.

Djeca porečkih vrtića Radost i Paperino uz pjesmu, smijeh i igru punila su svoje kantice i vreće vrijednim plodovima, a sve pod budnim okom njihovih teta, što je brojnim prolaznicima izmamilo osmijeh na lica.

Djecu je posjetila, te im se u berbi pridružila, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo gđa. Nadia Štifanić Dobrilović koja je pozdravila akciju da se od najranije životne dobi njeguje ljubav prema maslinarstvu  te očuvanje tradicije berbe i prerade maslina.

Ubrane masline odnesene su na preradu, a dobiveno ulje biti će dar  malim beračima kako bi njihovi obroci u vrtiću bili što zdraviji i kvalitetniji.

Uslugu besplatne prerade ove je godine ponudio g. Ritoša Dorijano, vlasnik uljare u Labincima kojemu se ovim putem zahvaljujemo.

    Arrow pointing up