NaslovnaVijestiNovosti RJ ČistoćaNASTAVAK POSTAVLJANJA PODZEMNIH SPREMNIKA NA PODRUČJU GRADA

NASTAVAK POSTAVLJANJA PODZEMNIH SPREMNIKA NA PODRUČJU GRADA

| Novosti RJ Čistoća

Nakon što smo u protekloj godini postavili ukupno 37 setova podzemnih i polupodzemnih spremnika, a slijedom organizacije novog sustava gospodarenja otpadom, nastavak postave istih u onim dijelovima Grada gdje se pokazalo da je takva način sakupljanja otpada najoptimalniji, započinje ovaj tjedan.

Sredstva za ugradnju i postavu podzemnih spremnika osigurana su financijskim planom Društva, izrađena je  projektna dokumentacija te ishodovane potrebne građevinske dozvole.

Ukupna investicija iznosi  490.712,25 kn bez PDV-a, a kao najpovoljniji ponuditelj  odabrana je tvrtka Iskop d.o.o., Sveti Petar u Šumi, sa kojima je potpisan ugovor o izvođenju radova.

Podzemni spremnici ugraditi će se na ukupno 7 lokacija na području grada i to:

  1. Partizanska ulica
  2. Prvomajska ulica
  3. Obala M. Tita na dijelu rekonstrukcije gradske rive – dvije lokacije
  4. Obala Matka Laginje
  5. Ulica G. Caprin
  6. Peškera – zamjena postojećih spremnika

 

Svaki set postavljenog spremnika sastoji se od 4 spremnika i to po jednog za  miješani komunalni otpad, papir i karton, plastika i metal te staklo. Svi spremnici u setu biti će opremljeni i otpadomjerima, a koji će se otvarati odgovarajućih RFID karticama.

Ovim putem obavještavamo ujedno naše građane da se radovi počinju izvoditi u srijedu, 29.01.2020.g. i to na lokacijama u Prvomajskoj i Partizanskoj ulici.  Za vrijeme radova promet će se odvijati prema postavljenoj signalizaciji  privremene regulacije prometa, odobrenoj od strane UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo  i MUP-a. Završetak radova na ove dvije lokacije očekuje se do kraja veljače.

Ukoliko to vremenske prilike dozvole te usklađujući se sa ostalim radovima koji se odvijaju na lokacijama na kojima se podzemni spremnici ugrađuju, završetak kompletnih radova na svim lokacijama na ugradnji spremnika očekuje se svakako prije početka turističke sezone.

Kako bi svim našim korisnicima omogućili kvalitetnu i ujednačenu uslugu visokog standarda, a naš Grad učinili još čišćim i ljepšim, molimo sve građane na strpljenje i razumijevanje.

U nastavku prikaz privremene prometne regulacije

Privremena prometna regulacija – Prvomajska ulica

Privremena prometna regulacija – Partizanska ulica

Usluga Poreč d.o.o.