Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Nastavak ulaganja u Poreču: Predstavljen projekt rekonstrukcije gradske tržnice
Share icon
Podjeli
Objavljeno 12.06.2023.

U prostorijama Usluge Poreč danas je održana prezentacija glavnog projekta rekonstrukcije gradske Tržnice Poreč. Riječ je o još jednom u nizu ulaganja koje Usluga Poreč provodi. Podsjetimo, osim kontinuirane modernizacije i ulaganja u komunalnu opremu i kvalitetu komunalne usluge, preuređenjem ribarnice započela je i početna faza rekonstrukcije cjelokupne gradske Tržnice.

Rekonstrukcija otvorenog dijela gradske tržnice nastavak je sustavnog ulaganja kojoj su prethodili osim uređenje ribarnice, sanacija dijela krovišta,  zamjena ulaznih vrata na zatvorenoj tržnici i zamjena aluminijske stolarije. Osim navedenih ulaganja u tijeku je ugradnja sustava za hlađenje, grijanje i ventilaciju na zatvorenom dijelu tržnice, a zamjena vanjske ovojnice fasade preostalog dijela upravne zgrade i poslovnih prostorija planira se odraditi nakon turističke sezone.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktor Usluge Luka Maleš sa suradnicima iz Radne jedinice komercijalne djelatnosti prevođene Sinišom Terlevićem, zatim gradonačelnik Loris Peršurić s gradskim pročelnicima Marinom Poropatom zaduženim za komunalni sustav i Damirom Hrvatinom zaduženim za prostorno planiranje. Prezentaciju je održao arhitekt Alan Kostrenčić iz arhitektonskog studija Kostrenčić i Krebel arhitekti d.o.o.

Grad Poreč je uvijek težio očuvanju tradicije i jačanju lokalnog identiteta, a Gradska tržnica predstavlja srce naše zajednice. Obnavljanje tržnice nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Ova investicija ima ključnu ulogu u stvaranju održive zajednice, kao i u razvoju turističke ponude. Ovim ulaganjem nastojimo pomoći lokalnim poljoprivrednicima, proizvođačima hrane i obrtnicima, ali i približiti ponudu naših autohtonih proizvoda gostima koji sve više i više teže upravo ovakvoj ponudi. Nemojmo zaboraviti, Gradska tržnica oduvijek je bila mjesto susreta i interakcije kako lokalnih stanovnika tako i posjetitelja. Obnovljena tržnica će pružiti atraktivan prostor za ljude da se okupe, razmjene ideje i kušaju naše delicije. – izjavio je direktor, Luka Maleš ovom prilikom.

    Arrow pointing up