Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Nema više puštanja i smrada
Share icon
Podjeli
Objavljeno 28.08.2004.

Informacija o nabavci novih specijalnih komunalnih vozila «Usluga Poreč» d.o.o. Poreč je u svom poslovanju kao jedan od primarnih zadataka zacrtala temeljitu obnovu voznog parka. Opće su znani problemi otežanog i neodgovarajućeg odvoza otpada sa područja čitave Poreštine iz razloga zastarjelog voznog parka, koji prouzrokuje zastoje u radu, nepravovremeno izvršavanje planiranih poslova odvoza i pranja kontejnera. Česta je pojava i curenja zagađenih i prljavih voda iz kamiona uzduž prometnica po kojima se kreću spomenuta vozila.

Iz navedenih razloga početkom 2004 godine raspisan je natječaj za nabavku 6 novih vozila za odvoz smeća i jedne fekaljere, sa planom da se u 2004. godine nabave 2 vozila za odvoz smeća, jedno vozilo za odvoz smeća i pranje kontejnera, jedno vozilo «samopodizač» za odvoz velikih kontejnera od 5,00 i 7,00 m3 te jedna fekaljera, dok bi dva preostala vozila trebala biti isporučena tijekom 2005. godine , a radi se o jednom vozilu za odvoz smeća i jednom «samopodizaču». Temeljem raspisanog natječaja između desetak ponuditelja izabrani su kao najpovoljniji: - «MAN» Importer Hrvatska d.o.o. Zagreb za 3 vozila za odvoz smeća vrsta/tip vozila «MAN» sa nadogradnjom rotirajući bubanj tipa nadogradnje «FAUN», - «BENUSSI» d.o.o. Fažana za 1 vozilo za skupljanje smeća i pranje kontejnera vrsta/ tip vozila «IVECO STRALIS» sa nadogradnjom «ATRIK», - «BENUSSI» d.o.o. Fažana za 2 vozila za odvoz velikih kontejnera «samopodizači» vrsta/tip vozila «IVECO STRALIS» sa nadogradnjom «Atrik» i - «AUTOMEHANIKA» d.d. Zagreb za 1 vozilo fekaljera vrsta/tip vozila «RENAULT» sa nadogradnjom »CAPELLOTTO» od 13 tona.

Sukladno potpisanim ugovorima sa najpovoljnijim ponuditeljima, tijekom mjeseca srpnja isporučena su od strane «BENUSSI»-ja oba ugovorena vozila, te koncem mjeseca kolovoza svoju je ugovornu obvezu isporuke dva vozila ispunio i «MAN». Odmah početkom mjeseca rujna svoje vozilo dostavlja i «AUTOMEHANIKA» Zagreb tako da možemo konstatirati da smo u realizaciji zacrtanih si zadataka obavili veliki dio posla koji će garantirati uspješnije poslovanje. Kako je već ranije rečeno dva daljnja vozila očekuju se u prvoj polovici 2005. godine, čime smo trenutno ispunili zacrtanu kvotu nabavke novih vozila, što ne znači da smo u potpunosti udovoljili svim prohtjevima koji iziskuju poslovanje u skladu sa potrebama našeg tržišta.

Zato, već na jesen planira se izrada svestrane analize uzimajući u obzir nova vozila koja smo dobili, nova vozila koja trebamo dobiti tijekom 2005. godine te preostalog postojećeg voznog parka, te na vrijeme donijeti odluke o eventualnim daljnjim potrebama nabavke novih vozila kako bi u dogledno vrijeme mogli utvrditi da raspolažemo sa voznim parkom kojim možemo u potpunosti ispuniti zahtjeve našeg inače jako zahtjevnog tržišta. Uprava Društva

    Arrow pointing up