Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
OBAVIJEST o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu naplate parkiranja na javnim površinama
Share icon
Podjeli
Objavljeno 16.07.2008.

Obavještavamo cijenjene građane da je zaključkom gradskog Poglavarstava od 02.07.2008. godine donesen Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o naplati parkiranja na javnim parkiralištima kojeg u cijelosti prenosimo u PDF formatu.

Novim Pravilnikom uvrštena su u zonu naplate dva nova parkirališta i to parkiralište Žatika i parkiralište u ulici Ive Lole Ribara. Novina je i ta da se stanarima starogradske jezgre kojima je prema adresi prebivališta određena lokacija za parkiranje osobnog vozila ponudi alternativno rješenje u slučaju  zauzetosti istog, sukladno tekstu kako slijedi, citiramo:

"Parkiralište Okrugla kula i Obala Matka Laginje namijenjuju se za parkiranje osobnih motornih vozila osoba koja imaju stalno prebivalište na području pješačke zone, koja ide granicom, s jedne strane od Narodnog trga i dalje Obalom maršala Tita do Obale Matka Laginje, a s druge strane od Narodnog trga ulicom Vladimira Nazora i lijevom stranom ulice Decumanus, preko Trga Marafor i ulice Eugena Kumičića do Obale Matka Laginje.

Parkiralište Peškera namijenjuje se za parkiranje osobnih motornih vozila osoba koje imaju stalno prebivalište na području pješačke zone, koja obuhvaća dio ulice Nikole Tesle, od prolaza Peškera pa desnom stranom Trga slobode, desnu stranu ulice Decumanus, preko Trga Marafor i ulicom Eugena Kumičića do Obale Matka Laginja".

 

"U slučaju da osoba s pravom parkiranja prema prethodnom stavku ne nađe slobodno mjesto za parkiranje može temeljem povlaštene parkirne kartice za to parkiralište ostvariti mogućnost parkiranja na velikom gradskom parkiralištu, na parkiralištu kod Općinskog suda ili na parkiralištu Žatika".

  

Nadalje, definirano je kako postupati sa korisnicima otvorenih javnih parkirališta koji ne plaćaju parkiranje, na način da je predviđena blokada pogonskih kotača za korisnike stranih registarskih pločica kao i blokada pogonskih kotača za višekratne prekršitelje sa vozilom hrvatskih registarskih pločica. Osim toga, propisan je i postupak uklanjanja vozila posredstvom pauka za slučaj kad korisnik ne postupi po nalogu upravitelja parkirališta u roku od 24 sata od izdavanja naloga o neplaćanju ili blokiranja pogonskih kotača.

 

Ukratko, predviđene su mjere i postupci kojima bi se olakšao rad kontrolorima na kontroli parkiranja i prometa u pješačkim zonama te pojačala sprega upravitelja parkirališta i nadležnih službi grada u zajedničkom suzbijanju samovolje i okorjelih navika.

IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA O NAČINU NAPLATE PARKIRANJA NA JAVNIM POVRŠINAMA   Uprava društva

 

 

 

    Arrow pointing up