Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
OBAVIJEST O PRANJU SPREMNIKA ZA KOMUNALNI OTPAD
Share icon
Podjeli
Objavljeno 16.05.2008.

Temeljem godišnjeg Plana pranja spremnika za komunalni otpad, dana 14., 15. i 16. svibnja vrši se pranje spremnika u užem dijelu grada Poreča i to u starogradskoj jezgri i području obuhvaćenom unutar prometnica od raskrižja Čimižin do raskrižja Žatika.

Pranje spremnika vrši se specijalnim komunalnim vozilom za skupljanje i pranje spremnika, koji se u starogradskoj jezgri grada Poreča parkira na poziciji obale ili kod hotela Riviera, a spremnici se dovlače do specijalnog komunalnog vozila gdje se vrši pranje i ponovno vraćaju na svoje mjesto. Zbog efikasnosti izvršenja posla prilikom rada u užem dijelu grada Poreča na tim je poslovima zaposleno najmanje 4 djelatnika koji dovlače i ponovno vraćaju oprane spremnike na svoja mjesta.

Prilikom pranja nastoji se što manje ometati važeći režim prometa, no ukoliko dođe do manjih zastoja molimo građane za razumijevanje.

 

Inače planom pranja spremnika predviđeno je za sve spremnike na području Poreštine najmanje jedno pranje mjesečno tijekom ljetnih mjeseci, a česte su i izvanredne intervencije pranja, budući da veliki broj korisnika, pogotovo oni koje se bave ugostiteljstvom, imaju naviku otpad ubacivati u spremnike ili u rasutom stanju ili u lošim vrećama koje su sklone kidanju, pa dolazi do izlijevanja otpada unutar spremnika.

Razumljivo je da u tim slučajevima dolazi do smrada i vrlo je teško u takvim situacijama kvalitetno održavati čistoću spremnika.

 

Ovim putem apelira se na korisnike spremnika da u njih ubacuju otpad isključivo u zatvorenim vrećama za smeće, a ugostitelji da koriste kvalitetnije vreće kako ne bi došlo do lakog oštećenja istih i samim tim i do negativnih pojava smrada uslijed izlijevanja otpada unutar kontejnera. Na taj način sačuvati ćemo okolinu od neugodnih pojava, a u prvom redu štititi ćemo i svoj okoliš i vlastito zdravlje kao i zdravlje svojih susjeda i mnogobrojnih posjetitelja turističke Poreštine.

 

Zahvaljujemo na suradnji.

Uprava Društva

    Arrow pointing up