NaslovnaVijestiOpćina Sv. Lovreč – Održan tehnički pregled prvog MBR uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda

Općina Sv. Lovreč – Održan tehnički pregled prvog MBR uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda

Dana 26.03.2009.godine održan je tehnički pregled prvog uređaja membranske tehnologije za prihvat,obradu i pročišćavanje komunalnih otpadnih voda.

Općina Sv. Lovreč je u dosadašnjem periodu osigurala ukupna 4.850.000 kn)bez PDV-a) od čega na sam uređaj otpada cca 2.500.00 kn.

Sa sredstvima uloženim u kanalizacijsku mrežu izgrađeno je cca 2.254 m kanalizacijskog kolektora na kojega je sa današnjim danom priključeno 18 građevina. Na izgrađenoj dionici kao prvoj fazi izgradnje mreža biti će moguće priključiti još cca 25 objekata.

Sa sredstvima uloženim u kanalizacijsku mrežu izgrađeno je cca 2000 m kanalizacijskog kolektora na kojega je sa današnjim danom priključeno 18 građevina. Na izgrađenoj dionici kao prvoj fazi izgradnje mreža biti će moguće priključiti još cca 25 objekata.

Izvoditelj kanalizacijske mreže bio je GEOKOP TRADE iz Bala, MBR uređaja ALMES iz Rijeke a tehnički nadzor nad izvođenjem bio je povjeren UČKI iz Pazina.

 

Po obavljenom tehničkom pregledu Usluga Poreč će steći dopuštenje za probni rad uređaja koji je projektom planiran. Za vrijeme monitoringa vršiti će se analiza obrađene otpadne vode kako bi se utvrdilo da li odabrana tehnologija zadovoljava projektirane-tražene parametre. Probni rad moći će trajati najduže 90 dana i ako izlazni parametri zadovolje Usluga Poreč će zatražiti stalnu uporabnu dozvolu.

Važno je istaknuti da je uređaj projektiran da se pročišćena otpadna voda može koristiti za zalijevanje nogometnog igrališta i zelenog okoliša oko OŠ Lovreč., a tu svrhu je položeno 1.275 m tlačne cijevi.

 

Uprava Društva

Dokumenti