NaslovnaVijestiOpćina Sv. Lovreč: Održana zajednička sjednica Općinskog poglavarstva i Općinskog vijeća

Općina Sv. Lovreč: Održana zajednička sjednica Općinskog poglavarstva i Općinskog vijeća

U utorak, 05.06.2007.g. sa početkom u 19.00 sati, održana je zajednička sjednica Općinskog poglavarstva i Općinskog vijeća Sv. Lovreča. Na sjednici su razmatrane točke dnevnog reda vezane uz razvojne ekološke projekte Poreštine.
Predsjednik Uprave Usluge Poreč, g. Rodoljub Kosić, izvršio je prezentaciju projekta sanacije Košambre i projekta odvodnje i obrade otpadnih voda Jadran.
Članovi Poglavarstva i Općinskog vijeća su, nakon dobivanja iscrpnih informacija o razvojnom projektu sanacije odlagališta, prihvatili izvješće i donijeli odluku sa kojom se načelnik Općine ovlašćuje za potpisivanje ugovora o pristupanju razvojnom projektu i preuzimanju obveza radi realizacije investicijskog zahvata.
Predstavnici izvršne i predstavničke vlasti su također donijeli odluku o prihvaćanju koncepcije odvodnje otpadnih voda Poreštine, čime je Općina Sv. Lovreč i službeno prihvatila uključivanje jedinice lokalne samouprave u zajednički projekt sa svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriju Poreštine.
G. Kosić je pružio i podrobne informacije o realizaciji projektne dokumentacije za izvedbu kolektorske kanalizacijske mreže i izgradnju uređaja za tretman otpadnih voda. Zajednički je utvrđeno da je suradnja na relaciji Hrvatske vode, izvršna vlast Općine i komunalnog poduzeća Usluga vrlo zadovoljavajuća te je procijenjeno da će se u vrlo skoroj budućnosti ishodovati građevinske dozvole za kolektorsku mrežu i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.
Članovi Općinskog vijeća zadužili su načelnika Općine da se pobliže informira o razvoju projekta Istarskog Vodozaštitnog Sustava kojeg vodi poduzeće Butoniga jer je u sklopu tog projekta obuhavćeno rješavanje otpadnih voda za naselje Flengi i Krunčići koji su smješteni u vodozaštitnim zonama. Istu informaciju potrebno je prezentirati članovima Općinskog vijeća u što kraćem vremenu.

Uprava društva

Dokumenti