NaslovnaVijestiOpćina Višnjan ulaže u izgradnju kanalizacijskog sustava

Općina Višnjan ulaže u izgradnju kanalizacijskog sustava

Potpisan je Ugovor o prijenosu poslova i sredstava za građenje te Ugovor o građenju kanalizacijske mreže dijela naselja Višnjan
Današnjim je danom u prostorijama Usluge Poreč potpisan Ugovor o prijenosu poslova i sredstava za građenje između Općine Višnjan i Usluge Poreč te Ugovor o građenju kanalizacijske mreže dijela naselja Višnjan između Usluge Poreč i Grading Kuka iz Buzeta.
Vrijednost prve faze realizacije kanalizacijske mreže procjenjuje se na iznos od 596.916,56 kn.
Projekt je izradila firma Fluming iz Rijeke a prvom fazom predviđena je realizacija mreže počevši od starogradske jezgre u pravcu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.
Ukupno je planirano priključenje 60-ak stambenih građevina a u prvoj fazi priključilo 32 građevine.Građanima su projektna dokumentacija i individualna tehnička rješenja priključenja prezentirana tijekom travnja mjeseca a zanitresiranost za uključivanjem u realizaciju toga projekta bila je gotovo 100%-a.
Sredstva za realizaciju u visini od 500.000,00 kn osigurana su Proračunu Općine Višnjan a iznos od cca 97.000,00 kn planira se prikupiti po osnovi naknade za priključenje od strane građana.
Sredstva za nastavak gradnje odnosno za realizaciju II faze planiraju se osigurati u rebalansu Proračuna za 2005.godinu.
Cijena za građane iznositi će 3.000,00 kn po priključku.

Dokumenti