Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Otvoren 6. Cvjetni vikend u Poreču
Share icon
Podjeli
Objavljeno 20.04.2013.
6 cvjetni vikend

Danas, 20. travnja s početkom u 9.00 sati u dvorani Veli Jože otvoren je šesti po redu Cvjetni vikend kojeg je otvorio gradonačelnik Edi Štifanić uz društvo mališana iz porečkih vrtića i škola. Oko 35 izlagača predstavlja se na šestom izdanju izložbene i prodajne smotre cvijeća, aranžmana, ukrasnog bilja i opreme za uređenje vrta, uglavnom sa područja istarske županije.

Ove godine, po prvi puta, imamo izlagača iz Slovenije koji predstavlja strojeve za uređenje okućnica i parkova.

Kao i svake godine ponuda je raznolika od najtraženijih ljetnica, trajnica, dendrološkog materijala, sobnog bilja, sadnica maslina, ukrasnih posuda, supstrata za cvijeće, proizvoda od lavande i slika sa cvjetnim motivima.

Od naših se izlagača iz prve ruke može doznati štogod o manje poznatim biljnim vrstama, zatražiti po koji savjete te se odvažiti i na kupnju.

Također ove godine na sajmu učestvuje nekoliko školskih zadruga, učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Istarske županije koje prezentiraju svoje radove od kažuna do cvijeća.

Sajam je i ove godine humanitarnog karaktera, a za to su se pobrinule likovna udruga Poreč  i Društvo invalida Poreč koji će prihode preusmjeriti u humanitarne svrhe.  Donacija će biti dodijeljena gospođi Jadranki Ritoša.

Osim izložbeno-prodajnog karaktera, Cvjetni vikend ima i natjecateljski karakter, tako će sutra u 18,00 sati  najboljima  biti dodijeljene nagrade za  najuređeniji štand, najljepši likovni uradak te najljepši aranžman sa rezanim cvijećem. Isto tako biti će dodijeljene zahvalnice svim učesnicima cvjetnog vikenda.

cvjetni vikend 6
    Arrow pointing up