Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com - Hoće li se i kada Uslugina "baza" iseliti iz centra grada?
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.12.2007.

Na zahtjev jednog uglednog građanina Poreča, ljetos smo se u ”Usluzi” raspitali je li u planu preseljenje njene ”baze” smještene u samom centru grada, neposredno kraj srednje škole i autobusnog kolodvora.

Građanima, naime, nije jasno zašto se toliko ulaže u hortikulturu i druge sadržaje u funkciji uljepšanja grada i okolice, kad u samu njegovu centru kao ”šaka u oko” udara vrlo ružno gospodarsko dvorište.

Usluga: moguće preseljenje baze na deponij, ali ne previše brzo.

U Usluzi su nam rekli kako je u dogledno vrijeme planirano preseljenje baze na deponiju Košambra, ali nije izvjesno da će se to dogoditi uskoro. U svakom slučaju, javnost će o takvim planovima biti obaviještena čim oni budu doneseni.

Grad zahvaljuje građanima na sugestiji, a ostvarenje kad bude novaca.

Sa istim smo se pitanjem obratili Gradu, budući su njegove službe odgovorne za planiranje ovakovih investicija.

Tamo su nam rekli kako građanima zahvaljuju na kritici i dobroj namjeri, a portalu parentium.com na pomoći da se svaki kvadratni metar Grada estetski usitinu lijepo i funkcionalno uredi, kako bi zadovoljio najviše standarde. Tim će se pitanjem, kako nam je u gradonačelnikovo ime javila gospođa Ana Rickijević, pozabaviti nadležni organi gradske uprave, uz napomenu kako Grad, na žalost, raspolaže limitiranim ljudskim i financijskim resursima, pa se problemi rješavaju na osnovu važnosti.

”U svakom slučaju, rješenje problema prepustit ćemo strukama: građevinskoj, hortikulturnoj te ekonomskoj. Odluka o aktivnostima po tom pitanju će sasvim sigurno biti u skladu sa ponašanjem prema gradskim financijskim resursima, u smislu i po principima dobrog gospodarenja. Vas ćemo, kao i ostale medije, na vrijeme izvijestiti svemu gore navedenom” zaključuje se u dopisu Grada.

Nećemo biti neke cjepidlake pa previše često ”zvocati”, ali pišemo podsjetnik da za godinu dana od danas provjerimo kakvo je stanje planova i financija vezanih uz ovu inicijativu.

www.parentium.com

    Arrow pointing up