Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com : Poreč dan prije Badnjaka dobio dva božićna drva
Share icon
Podjeli
Objavljeno 24.12.2009.

Dvije porečke obitelji darivale su grad božićnim drvima koja su dan prije Badnjaka postavljena na dva glavna porečka trga, onom Joakima Rakovca i Trgu slobode.

Pratili smo u srijedu poslijepodne višesatni "veliki transport" kojeg su uz puno preciznosti i uhodanosti izveli djelatnici porečkog komunalnog poduzeća "Usluga" i privatnog poduzeća "Žužić d.o.o." iz Baderne.

Obitelj Žiković Mladena iz Gornjih Špadići poklonila je gradu božićno drvo za Trg slobode, dok je ono za Trg Joakima Rakovca poklonila gospođa Mila Napolitano iz Lošinjske ulice.

Posebni se teret od Gornjih Špadići polako kretao nizbrdo prema pješačkoj zoni Pical, a onda dalje ulicom Nikole Tesle, da bi na rotoru kod Parka Olge Ban specijalno vozilo skrenulo udesno preko Peškere i do Trga slobode.

Cijeli taj transport osiguravali su porečki policajci i gradski redari, a putem ga je pratilo mnoštvo znatiželjnih građana koji su "škljocali" svojim fotoaparatima i mobilnim telefonima. Promet kroz Peškeru neko je vrijeme bio potpuno obustavljen. Za uklanjanje vozila koja su smetala pobrinula se posada gradskog "pauka".

Čuli smo da je putem stradalo nekoliko reklama u Špadićima, ali će taj trošak pokriti osiguranje. Što se samog najužeg centra tiče, ekipa tvrtke "Žužić d.o.o." vođena komunalcima preko trga je precizno i bez ikakve pogreške teškim kamionom i dizalicom prošla doslovno kroz iglene uši, a posebno je potrebno naglasiti da je vlasnik poduzeća "Žužić d.o.o." usluge svoje tvrtke donirao gradu, odnosno, one neće biti naplaćene

U četvrtak rano ujutro trg će biti temeljito opran od zemlje i ostalih nečistoća, doznali smo od glasnogovornice "Usluge" Vjere Mušković.

    Arrow pointing up