Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com: Sa sjednice Općinskog vijeća Tar - Vabriga
Share icon
Podjeli
Objavljeno 12.06.2007.

Izvod iz izvješća o razmatranim razvojnim projektima Košambra i Jadran Na preksinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća općine Tar-Vabriga došlo je do još jednog čudnog razmimoilaženja između vlasti i oporbe, ali i vladajuće koalicije, pa su višetjedne diskusije, dogovori i odgađanja donošenja ove, za općinu vrlo važne odluke, ponovno pali u vodu.

Dio sjednice bio je zajednički za Poglavarstvo i Vijeće, pa su u prve dvije točke jednoglasno usvojeni Odluka o obavljanju komunalnih djelatnosti odlaganja otpada i Zaključak o prihvaćanju Koncepcije sustava odvodnje otpadnih voda Poreštine.

Nakon što je Predsjednik uprave „Usluge“ Rodoljub Kosić, kao i pred predstavnicima drugih lokalnih zajednica, obrazložio potrebe za ujedinjavanjem općina Poreštine na velikim projektima poput „Košambre“ i „Jadrana“, vijećnici i članovi Poglavarstva općine Tar-Vabriga su uz vrlo malo diskusije digli ruku „za“.

......

D. Požarić

U nastavku donosimo Zaključke Općinskog vijeća:

1. Prihvaća se koncepcija sustava odvodnje otpadnih voda Poreštine koja se temelji na četiri samostalna sustava odvodnje. Do priključenja naselja Červar Porat na uređaj za obradu otpadnih voda Materada, isti će se riješiti kao samostalni uređaj. 2. Prihvaća se II stupanj pročišćavanja na lokalitetima postojećih uređaja. Pobliži smještaj uređaja bit će određen projektom. Otpadne vode pročišćavat će se do kvalitete podobne za zalijevanje zelenih površina, navodnjavanje poljoprivrednih kultura i ostalih vidova korištenja tehnološke vode. 3. Zadužuje se "Usluga Poreč" d.o.o. da u suradnji s tijelima Općine Tar - Vabriga - Torre - Abrega i Grada Poreča izradi Idejno rješenje obrade otpadnih voda za naselja u zaleđu. 4. Zadužuje se "Usluga Poreč" d.o.o. da pokrene inicijativu prema Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribolov i vodoprivredu Istarske županije za izradu projektne dokumentacije u sklopu Projekta navodnjavanja Istarske županije, za ponovno korištenje obrađene otpadne vode s ciljem zalijevanja zelenih površina i navodnjavanja poljoprivrednih kultura. 5. Uskladiti Koncept sustava odvodnje i obrade otpadnih voda i prostorno plansku dokumentaciju Općine Tar - Vabriga - Torre - Abrega.

Uprava društva

    Arrow pointing up