Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com: U parku Olge Ban svečano otkrivena skulptura ”Cvijet” hrvatskog kipara Dalibora Stojšića
Share icon
Podjeli
Objavljeno 20.11.2009.

U četvrtak u 11 sati u Parku Ogle Ban održana je svečanost prilikom koje je otkrivena skulptura "Cvijet" koju je Poreč osvojio kao nagradu za najbolje turističko mjestu u akciji "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" od 1997. do 2002. godine.

Svečanosti su prisustvovali brojni gradski uglednici, a skulpturu je otkrio gradonačelnik Edi Štifanić.

Poreč je, osim Krka, Hvara i Rovinja dobio skulpturu splitskog kipara Dalibora Stojšića kao ukras svom parku koji je u ovogodišnjoj akciji proglašen najuređenijim parkom u kategoriji pojedinačnih elemenata.

Skulptura je teška 1.300 kilograma, visoka 3 metra a izrađena je od čelika i dvije tisuće godina starog hrastovog drveta. Njen autor rođen je u Splitu 1958. godine, 1983. je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a 1987. godine i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje danas radi kao profesor.

Osim gradonačelnika i autora, te djece iz porečkih vrtića i jaslica, događaju su prisustovali i potpredsjednik za regionalni razvoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Šime Vidulin, direktor Turističke zajednice Istarske županije Tomislav Popović, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver, predsjednik Uprave Riviere Poreč Veljko Ostojić, bivši direktor Turističke zajednice Grada Poreča Albino Sinosich, predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča Eđidio Kodan, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Edo Kos, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča Nataša Basanić-Ćuš, direktor gradskog komunalnog poduzeća Usluga Rodoljub Kosić i drugi.

Što je sve Poreč osvojio proteklih godina

Nagrada: ZLATNO SUNCE dodijeljeno je 1985. godine

Nagrada: VELIKO ZLATNO SUNCE 1998. godine za pobjednika turističke patrole u organizaciji Večernjeg lista.

Nagrada: MALO ZLATNO SUNCE 2000. godine za drugo mjesto od strane turističke patrole Večernjeg lista.

Nagrada za okoliš 2000. godine. Nagradu dodjeljuje Pokret prijatelja prirode „Lijepa naša".

Nagrada: TURISTIČKI CVIJET za nabolje uređeno turističko mjesto dodijeljeno je za 1997., 1998., 1999., 2000., 2001. godinu

Nagrada: TURISTIČKI CVIJET - Prvaci Jadrana za 2001 godinu Obrazloženje: nagradu dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i HRT.

Nagrada: TURISTIČKI CVIJET - Kvaliteta za Hrvatsku, Prvo mjesto za 2002 godinu

Nagrada TURISTIČKI CVIJET - Kvaliteta za Hrvatsku najvećem turističkom centru za 2003. godinu

Nagrada: PLAVI CVIJET sa brončanim znakom 2003. godine za osvojeno 3. mjesto dodijelila je Hrvatska turistička zajednica u Cavtatu.

 Nagrada: KVALITETA ZA HRVATSKU za 2004. godinu

 Nagrada: PLAŽA Gradsko kupalište 2006. godine za 5 godina vjernosti međunarodnom programu Plava zastava RH.

 Hrvatska turistička zajednica u ekološko - edukativnoj akciji „Volim Hrvatsku" dodjeljuje diplomu PLAVI CVIJET u pojedinačnim kategorijama za najuređeniji park u Gradu Poreču - park Olge Ban. Nagrada je uručena u Bolu na Braču 22.10.2009. godi

 

    Arrow pointing up