Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com: Usluga i FZOEU djeci i tetama porečkih vrtića doniraju delfine, medvjediće i žapce - kontejnere za odvajanje otpada
Share icon
Podjeli
Objavljeno 03.12.2007.

Plastični delfini, medvjedići i žapci novi su likovi koji će se od danas postaviti u prostorije svih dječjih vrtića Poreštine. Akcija je to koju su još protekle godine zajednički pokrenuli porečko komunalno poduzeće Usluga i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

04.12.2007

Nakon jednogodišnjih priprema, gospođa Vjera Mušković i gospodin Dino Mates iz Usluge danas su akciju počeli finalizirati krenuvši od porečkog vrtića ”Radost 1”.

Gospodin Mates je djeci objasnio čime se njihovo poduzeće bavi te potrebu za odvajanjem otpada, a također je dao i kratke upute kako postupati sa raznim vrstama otpada.

Nakon toga je gospođa Mušković sa djecom izvršila ”provjeru znanja” postavljajući pitanja na koja su djeca odgovarala jednoglasno.

Djeca i tete su se gostima za poklone na kraju druženja odužili recitacijama i zajedničkom pjesmom.

Vjera Mušković je prisutne novinare upoznala sa informacijom da je u tijeku realizacija ranije najavljenog projekta ekoloških otoka, kojih će biti tridesetak i koji će se sastojati od kontejnera za separaciju smeća: posebni za plastiku, staklo i papir.

Tako će i odrasli, poput djece u vrtićima, moći svoj otpad odvajati na ekološki i financijski prihvatljiv način, jer će Poreč i Usluga tako uštedjeti prilikom odvoza smeća na budući deponij Kaštijun, a znatna financijska sredstva će se ostvariti od naknade za prikupljeni otpad.

Projekt vrijedan 100.000 kuna zajednički su financirali Usluga i FZOEU u omjeru 60%-40%.

    Arrow pointing up