NaslovnaVijestiParkiralište kraj Porečkog groblja okupirali autobusi i kamperi

Parkiralište kraj Porečkog groblja okupirali autobusi i kamperi

»Švercaj« se dok te ne otkriju! Je li komunalno poduzeće Usluga dozvolilo autobuserima pranje vozila na parkiralištu kraj groblja, pitali smo direktora Rodoljuba Kosića. Glas Istre, 12.08.06.
POREČ –
Je li komunalno poduzeće Usluga dozvolilo autobuserima pranje vozila na parkiralištu kraj groblja, pitali smo direktora Rodoljuba Kosića nakon što su nas na tu pojavu upozorili građani. Dobili smo niječni odgovor, a nakon provjere kod radnika groblja i širu informaciju.
Navodno je jedan vozač autobusa prije nekoliko dana zatečen kako pere vozilo koristeći vodu iz kanistra, a u dva navrata radnici na groblju upozorili su vlasnike kampera koji su za to koristili tamošnju slavinu. Kosić upozorava na nelegalno parkiranje kampera i autobusa na parkiralištu kod groblja, gdje ih je bilo i jučer. »Švercaju« se dok ne stigne policija ili komunalni redari. Neki autobuseri, navodno, ne žele platiti parkiranje na autobusnom kolodvoru pa nakon što iskrcaju putnike parkiraju na nedozvoljenim mjestima. Doduše, na kolodvoru ni nema dovoljno mjesta za sve izletničke autobuse.
U gradskoj upravi saznajemo da su u četvrtak komunalni redari i policija nadzirali poštuju li autobuseri nove gradske odredbe o prometu, koje im nalažu da ne mogu ulaziti na rivu, već putnike moraju iskrcati i ukrcati na autobusnom kolodvoru. Navodno se 90 posto autobusera pridržava propisa.

Piše: S. M.

Dokumenti