Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Usluga Poreč nastavlja poboljšanje usluge i implementaciju novih – kreće pilot projekt sakupljanja biootpada za korisnike kućanstva
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.12.2023.

Usluga Poreč d.o.o. nastavlja pratiti najviše europske standarde u pružanju komunalnih usluga te kontinuirano ulaganje u poboljšanje usluga prema korisnicima. Strateškim pristupom i osluškivanjem te praćenjem potreba građana i gospodarstvenika nastavljamo osiguravati visoku kvalitetu usluga koje pružamo.

Želimo istaknuti našu predanost očuvanju okoliša i unapređenju sustava gospodarenja otpadom. Poreč iz godine u godinu ostvaruje iznimne turističke rezultate, stoga  posebnu  pažnju posvećujemo poslovnim objektima, osobito ugostiteljskim objektima, gdje smo od ove sezone uspješno implementirali sustav odvojenog prikupljanja biootpada. Korisnici koji su usvojili ovaj sustav postigli su izvrsne rezultate, ne samo u smanjenju troškova odvoza miješanog otpada, već i u povećanju zadovoljstva građana.

S obzirom na pozitivna iskustva, sa zadovoljstvom najavljujemo pilot projekt prikupljanja biootpada za korisnike kućanstava, koji započinje od 01. siječnja 2024. godine. Pilot projekt provodit će se u 3 gradska naselja: Novo naselje, Žbandaj i Veleniki, a sa podjelom odgovarajućih spremnika i biorazgradivih vrećica krećemo od 11. prosinca.  Ova usluga je potpuno besplatna za građane, a uvjereni smo da će rezultati biti izvrsni, kao što smo to već vidjeli u poslovnim objektima.

Ukoliko niste sigurni što spada, a što ne spada u biootpad, želimo vas podsjetiti da u ovu kategoriju spadaju biorazgradivi otpad poput ostataka hrane, kora voća i povrća, kave, filtera, papira i slično. Sav sakupljeni otpad odlaže se prvo u biorazgradive vrećice, a koje se onda odlažu u dodijeljeni spremnik dok će pražnjenje spremnika biti organizirano u danima kada se prazne i spremnici za miješani komunalni otpad.

Vaša suradnja u razvrstavanju otpada ključna je za uspješnost ovog projekta i očuvanje okoliša.

Za sva pitanja vezano za implementaciju nove usluge pratite nas na društvenim mrežama i web stranci, a možete nam se  obratiti  i putem e – maila:  kucanstva@usluga.hr .

Usluga Poreč

    Arrow pointing up