NaslovnaVijestiNovosti RJ ČistoćaPLAN PRIMOPREDAJE SELEKTIVNOG OTPADA ZA PRAVNE SUBJEKTE

PLAN PRIMOPREDAJE SELEKTIVNOG OTPADA ZA PRAVNE SUBJEKTE

| Novosti RJ Čistoća

Kao što smo u više navrata i obavještavali korisnike, u proteklom razdoblju izvršena je podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada sufinanciranih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to u općini Vrsar kao i u općini Tar- Vabriga. Podijeljeno je ukupno 120 setova spremnika za karton i plastičnu ambalažu. Sa podjelom spremnika nastavljamo i dalje te već u ponedjeljak, 21.09.2020. godine kada krećemo sa podjelom na području grada Poreča- Parenzo za koju se predviđa da će trajati dva tjedna, a nakon čega slijedi podjela spremnika i u općini Funtana.

Ovim putem, a budući je bilo upita i nejasnoća oko preuzimanja spremnika, ističemo  da je odvojeno sakupljanje otpada u cijeni javne usluge te se ne naplaćuje dodatno, a zakonska je obveza uspostava sustava odvojenog sakupljanja otpada te potrebe za preuzimanjem spremnika za isto.

U tijeku je još uvijek  nabava spremnika manjeg volumena  za odvojeno sakupljanje otpada  koji će se dodijeliti individualnim kućanstvima kao i manjim pravnim subjektima.

S obzirom na podijeljene spremnike te spremnike koji će se dodijeliti, obavještavamo sve korisnike –  pravne subjekte da će se papir i karton te plastika sakupljati dva puta mjesečno i to prema planu preuzimanja selektivnog otpada od pravnih subjekata kojeg dajemo u nastavku.

Napominjemo također, kako plan primopredaje papira i kartona za fizičke osobe odnosno kućanstva ostaje neizmijenjen odnosno vršiti će se po prethodno dostavljenom planu.

Otpad u dodijeljene spremnike treba odlagati isključivo prema vrstama za koju je spremnik dodijeljen, a pomoć oko pitanja koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik može se pronaći u ABECEDI odlaganja otpada putem linka u nastavku –  http://www.usluga.hr/wp-content/uploads/2019/08/Bro%C5%A1ura-3.pdf

Plan primopredaje spremnika za selektivni otpad

 

Usluga Poreč d.o.o.