Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Plavi cvijet se vratio u Poreč
Share icon
Podjeli
Objavljeno 15.09.2010.

Poreč je nakon šest godina ponovno "poplavio" i to sa pozlaćenim sjajem. Osvojio je titulu najuređenijeg jadranskog grada iznad deset tisuća stanovnika u akciji Hrvatske turističke zajednice Plavi cvijet koja se već godinama dodjeljuje najljepše uređenim turističkim gradovima i mjestima na jadranskoj obali. Prema odluci povjerenstva za dodjelu Plavog cvijeta, kojeg su činili novinari i predstavnici županijskih turističkih zajednica te HTZ-a nakon obilaska Jadrana Poreč je u toj kategoriji pretekao Opatiju, lanjskog pobjednika, koja će ove godine dobio Plavi cvijet sa srebrnim znakom te Dubrovnik koji je zaslužio brončano priznanje. Inače, prije šest godina Poreč je dobio Plavi cvijet s brončanim znakom.

- Presretan sam s obzirom na to da je to moj prvi Plavi cvijet, odnosno da je to prvo takvo priznanje koje sam dobio otkad sam na čelu porečke Turističke zajednice. To je zasluga svih nas, a posebno onih malih ljudi koji se često ne spominju u ovakvim akcijama i koji su devedeset posto zaslužni da smo ovo priznanje dobili. To su oni koji svaki dan grad čiste i čine sve da bio izgledao kao što treba izgledati jedna metropola turizma. Zasluga ide ljudima u komunalnom poduzeću Usluga, a ako je i Turistička zajednica dala svoj obol tome, bit ćemo presretni primiti nagradu na Danima hrvatskog turizma u Rovinju, rekao je direktor porečkog TZ-a Nenad Velenik.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić također smatra da su za povratak Plavog cvijeta u Poreč zaslužni svi u gradu, od gradske uprave, komunalnog poduzeća preko turističkih poduzeća pa sve do TZ-a, ali i svih Porečana koji se trude da grad bude uredan i na ponos svih.

I dva najveća porečka hotelijera, Plava laguna i Riviera, su sretni zbog priznanja jer su i njihove investicije u turističke objekte, ali i hortikulturu i sadržaje uz njih pridonijele da se Poreč ponovno vrati na tron najuređenijih jadranskih gradova.

Poreč će ovo priznanje dobiti kao i ostali nagrađeni u akciji na Danima hrvatskog turizma krajem listopada u Rovinju. (Piše Barbara BAN)

    Arrow pointing up