NaslovnaVijestiPOREČ: VIDEONADZOR OTKRIVA UNIŠTAVATELJE GRADSKE IMOVINE

POREČ: VIDEONADZOR OTKRIVA UNIŠTAVATELJE GRADSKE IMOVINE

Kamera snimila razbijača.

Nedavno postavljeni videonadzor na ulaze u naplatna parkirališta i centar grada (preko »famoznih« samopodižućih stupića) počinje opravdavati svrhu.
Glas Istre, 28.12.2005.godine
Nedavno postavljeni videonadzor na ulaze u naplatna parkirališta i centar grada (preko »famoznih« samopodižućih stupića) počinje opravdavati svrhu. Razbijački prolaz jednog kamiona na velikom porečkom parkiralištu kod tržnice snimila, a »filmić« je s nekoliko fotosekvenci tog vandalizma objavljen na lokalnim web stranicama Poreština.info. Lijepo se vidi kako je narančasti kamion u 16 sati i 10 minuta ušao vukući bijeli kontejner i tom prilikom savio »ruku« ulazne rampe. Pola sata kasnije kamion je, bez prikolice, izašao i tom prilikom srušio drugu rampu!
Na snimcima tog razbijačkog »pohoda« registracijska je tablica kamiona namjerno učinjena neprepoznatljivom, ali Rodoljub Kosić, direktor Usluge, gradskog komunalnog poduzeća koje upravlja parkiralištima, ističe da broj imaju i da vlasniku vozila slijedi prijava policiji i tužba za naknadu štete.
Kad je prije mjesec dana Usluga počela postavljati kamere, istaknuto je da se to čini jer je procijenjeno da je jeftinije uvesti stalni nadzor nego popravljati i zamjenjivati stupiće i rampe koje unište nesavjesni vozači. Ako u ovom prvom snimljenom slučaju bude efekta, tj. počinitelj nadoknadi štetu i plati kaznu, počet će se isplaćivati 200-tinjak tisuća kuna vrijedna investicija u videonadzor. A možda bude i poučan za druge vozače sa sličnim idejama.

Piše G. P.

Dokumenti