NaslovnaVijestiPOREČKA CVJETNA MANIFESTACIJA JUČER OTVORILA SVOJA VRATA (Iz Glasa Istre)

POREČKA CVJETNA MANIFESTACIJA JUČER OTVORILA SVOJA VRATA (Iz Glasa Istre)

Dvodnevna izložbeno-prodajna smotra okupila je 25 izlagača iz cijele Istre koji na svojim štandovima nude cvjetno bilje, trajnice i ljetnice za balkone i okućnice, aranžmane te umjetno cvijeće
(Vedrana Habereiter, foto: M. Mijošek)
Prvi porečki cvjetni vikend službeno je otvoren jučer u sportskoj dvorani »Veli Jože«. Dvodnevna izložbeno-prodajna smotra okupila je 25 izlagača iz cijele Istre koji na svojim štandovima nude cvjetno bilje, trajnice i ljetnice za balkone i okućnice, aranžmane te umjetno cvijeće. Svoju ponudu predstavljaju i dvije porečke agrarije s opremom za uređenje vrtova i okućnica te županijska tvrtka MIH sa sadnicama maslina i savjetima za njihov uzgoj. Među izlagačima našla se i udruga Bio Istra s bogatom ponudom lavande, a gastro specijalitete nudi i štand Općine Kaštelir-Labinci te pekara Concettino.
Umjetničke radove na cvjetnu temu prodaju porečke Udruga invalida i Likovna udruga (LUP), a prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.
Osim izložbe likovnih i literarnih uradaka porečkih predškolaca i osnovaca te fotografija najcvjetnijih porečkih parkova, okućnica i rotora, posjetitelji imaju prilike razgledati i degustirati radove učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića. Učenici Srednje škole Mate Balote svoj su štand smjestili na vanjskom prostoru, a nude savjetodavno-edukativni program o uzgoju bilja i hortikulturnom uređenju.
Sajam cvijeća otvorio je gradonačelnik Edi Štifanić, uslijedio je nastup najmlađih Porečana, mališana iz dječjih vrtića Radost 1 i 2, Paperino, Cipelići, Crvenkapica i 101 dalmatinac uz cvjetno-glazbeni program. Svoje literarne i likovne radove predstavili su učenici Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin. U poslijepodnevnim satima najavljen je nastup porečkih srednjoškolaca, ritmičarki i zabavni program uz Duo Magnolija i folklorno društvo Kosirići.
Danas sajam svoja vrata otvara u 9 sati, u prijepodnevnim satima za zabavni program pobrinut će se članovi Društva Naša djeca i udruga mladih USB, a od 14 sati nadalje na pozornicu stupaju Porečki delfini, Vrapci i komarci iz KUD-a Kaštelir-Labinci i Sergio Pavat. U 18 sati slijedi svečano zatvaranje sajma i dodjela nagrada za najbolje uređeni štand trajnica i ljetnica, najljepši aranžman i najbolji likovni rad udruge LUP.
Organizatori sajma su Grad Poreč, porečka Turistička zajednica i komunalno poduzeće Usluga.

(Glas Istre 19.4.2008)

Dokumenti