NaslovnaVijestiPOREČKI KOMUNALNI ODJEL I USLUGA U PARALELNOM SLALOMU

POREČKI KOMUNALNI ODJEL I USLUGA U PARALELNOM SLALOMU

Stabla u porečkom naselju Mate Balote, žale se stanari, krcata su ušima ili nekim sličnim nametnicima. Vode li u komunalnom gradskom odjelu o tome računa, pitali smo Božicu Beneš za zelenilo, ali odgovor smo dobili tek na intervenciju gradonačelnika

Glas Istre, 24.6.06.

U komunalnom odjelu se redovito izgovaraju da ne mogu razgovarati s novinarima bez dozvole šefova, no iz razgovora s gradonačelnikom Edijem Štifanićem doznali smo da to nije tako.
Beneš nam je naposljetku rekla da su stabla u naselju prije nekoliko dana tretirana protiv nametnika i da se prati razvoj situacije, odnosno da će se morati prskati redovito, kako se pojave nametnici. »Posljednjih godina su nametnici uporniji, a u naselju je i problem na mjestima gdje stabla dosežu prozore i balkone, ali nastavit ćemo sa zaštitom«, rekla je Beneš.
A što je s tri osušena stabla kestena između policijske postaje i Palestre, koja su tu već tri godine? Zašto ih se ne ukloni, pitali smo Beneš, a ona je lopticu prebacila na Uslugu, odnosno njihovog šefa hortikulture Borisa Benčića. Grad s Uslugom ima ugovor o redovnom održavanju stabala, pa bi oni trebali rezati suhe grane i uklanjati osušena stabla ne samo kod Palestre, nego i u rekreacijskoj zoni, u Ulici Rade Končara i na još nekoliko mjesta uz gradu. Benčić kaže da trenutno imaju tehnički problem, odnosno autoškale su na servisu, ali drugi tjedan, obećao je, riješit će problem kestena kod Palestre. »Ne možemo riješiti sve šume i stabla odjednom, jer nam je u ugovoru premala kvota sati, pa napravimo koliko stignemo. U rekreacijskoj zoni je problem i to što nije jasno u čijem je vlasništvu zemljište na kojem je puno suhih stabala«, rekao je Benčić.

Piše: S.M.

Dokumenti