NaslovnaVijestiPorestina.info. – Marina Poreč premalo vezova za velika plovila i premalo vezova za plovila građana

Porestina.info. – Marina Poreč premalo vezova za velika plovila i premalo vezova za plovila građana

Iz porestine. info.

Na kraju turističke sezone zamolili smo odgovorne djelatnike Marine Poreč, gospodu Emilija Uljančića i Bojana Brajkovića , za kratki prikaz poslovanja i evo što smo doznali.

 U prvih 9 mjeseci 2008. godine ostvareno je 3 % više prometa nego u istom razdoblju lani, usprkos poskupljenjima i drugim problemima, no zahvaljujući uigranom i dobrom radu djelatnika Marine. Postoji velika potražnja za stalnim vezovima, no nemamo dovoljno traženih vezova – obzirom na veličinu plovila ( limitirani smo – maksimalna dužina plovila koje možemo prihvatiti je 16 metara dužine ). Slobodnog prostora za prihvat dužih jahti ima jedino u Luci i dugoročno gledano Luku bi trebalo rekonstruirati u tom smjeru, a u Peškeru preseliti – dislocirati komunalnu Lučicu.
Ribarske brodice također bi trebalo premjestiti i osloboditi vezove – za komercijalnu uporabu, a time bi se riva oslobodila i vozila ribara, koji tu – na rivi parkiraju. Najveći interes nam iskazuju građani za vezovima u Lučici, neki su na popisu ( na čekanju ) i preko 10 godina, no novih vezova nema", rekao nam je gospodin Emilio Uljančić.
Bojan Brajković iznio je financijske pokazatelje poslovanja u prvih 9. mjeseci 2008. godine.
" Marina Poreč ima 120 vezova u moru, a 90 vezova popunjavaju plovila sa godišnjim Ugovorom, ostali vezovi su tranzitni. Od siječnja do konca rujna ostvarili smo promet od 1.865.801 kune u Marini, Luka je prometovala daljnjih 980.559 kuna, a Lučica 183.900 kuna. Investicijama smo poboljšali kvalitetu ponude u Marini – izgrađena je kuhinja za goste, gdje mogu pripremati hranu, oprati posuđe – čime se smanjilo zagađenje u moru i poboljšan servis gostima. Centralni mol smo otpočeli oblagati drvom.
Kompletna Marina ima satelitske video priključke, video nadzor, a pohvale nam stižu za web kamere.
Luka je zabilježila povećam međunarodni promet – dolazak inozemnih jahti ( među njima i 10 mega jahti ), a uvedena je i nova linija Poreč – Trieste. Investiralo se u adaptaciju agencije AVIOMAR na rivi. Komunalna lučica jedina bilježi manji promet, a jedan od razloga je povećanje broja umirovljenika koji koriste vezove, a imaju popust od 50 % na godišnji vez ".
Emilio Uljančić je pohvalio i rad djelatnika Marine na uređenju i održavanju zelenih površina u Marini.

R.V.Aleksić

Dokumenti