NaslovnaVijestiPorestina.info: Potpisani ugovori o sanaciji “Košambre”

Porestina.info: Potpisani ugovori o sanaciji “Košambre”

U Maloj vijećnici Grada Poreča 3. kolovoza 2007. godine gradonačelnik Poreča i načelnici općina Poreštine potpisali su 3 ugovora o sanaciji i načinu financiranja sanacije odlagališta komunalnog otpada Košambra, te uređenju nove plohe za deponiranje smeća za narednih 5 godina.

Grad Poreč i općine Poreštine su time prenijele na komunalno poduzeće “Usluga” poslove i sredstva za sanaciju i proširenje odlagališta Košambra, te građevinski nadzor nad izvođenjem tih radova u iznosu od 20.248.185 kuna. Za 2007. godinu ugovorom se osigurava 16,1 milijun kuna, a u 2008. godini 4,1 milijun kuna.
Grad Poreč je 2004.godine sklopio ugovor sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te 2006. godine dodatak tom ugovoru kojim 40 % sredstava za sanaciju Košambre osigurava fond, a ostatak jedinice lokalne samouprave. Pošto općine Vrsar, Funtana, Lovreč, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Višnjan nisu u mogućnosti osigurati obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja komunalnog otpada, sklopile su ugovor za to s Gradom Porečom.
Na kraju prenosimo i informaciju iz obrazloženja prijedloga ovih ugovora, koje je razmatralo Poglavarstvo Grada Poreča 24. srpnja 2007. godine, a u kojem piše da se “Uslugi” odobrilo, u suglasnosti sa Fondom za zaštitu okoliša, izvođenje radova nabave i dopreme kamenog materijala, odnosno izrada pristupnog puta do platoa na kojem će se odlagati kameni materijal u vrijednosti od 5,1 milijun kuna.
Znači 60% sredstava će se prikupiti naplatom naknade za sanaciju odlagališta u cijeni odvoza smeća.

R.V.A.

Dokumenti