NaslovnaVijestiPoreština.info – Usluga pokosila i počistila okoliš skladišta “Mercatora”

Poreština.info – Usluga pokosila i počistila okoliš skladišta “Mercatora”

Nakon teksta Porestine.info o smetlištu u centru grada, proteklo je nekoliko mjeseci i onda su ga osim stanara susjednih zgrada u naselju Massa Lombarda, primjetili i komunalni redari Grada Poreča.

Za “poboljšanje vida” trebalo im je najmanje 3 godine, koliko u dvorištu napuštenog skladišta nije pokošena trava i koliko se gomilalo smeće. Povremeni korisnici ovog dvorišta za praonicu automobila, parkiralište vozila i barki također nisu ništa čistili.
Iz Grada je naloženo Uslugi da “poduzme nešto”, a voditeljica RJ Hortikulture, Nevija Poropat, stupila je u kontakt sa vlasnikom skladišta, Mercatorom, i postigla suglasnost da radnici porečkog komunalnog poduzeća odvezu krupni otpad i pokose travu. Oni su to i učinili baš u trenutku kada je počela špica turističke sezone, te na taj način otklonili pogled na smetlište koji se pružao gostima hotela “Zagreb” s druge strane ceste, stanarima u zgradama, te turistima u turističkom vlakiću na putu iz Špadića u Poreč.
Ova priča dobila je kakav takav sretni završetak, no postavlja se pitanje da li komunalno redarstvo može inicirati naloge za čišćenje putem Grada, na zemljištu kojem Grad nije vlasnik, te tko će platiti te radove? Porezni obveznici?

R.V.A.

Dokumenti