Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Potpisan Ugovor za izgradnju pretovarne stanice na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra
Share icon
Podjeli
Objavljeno 25.12.2013.
Potpisan ugovor  za pretovarnu stanicu

Komunalno poduzeće Usluga d.o.o. i zajednica ponuditelja GP Krk d.d. Krk, HIS d.o.o. Donja Višnjica, Hilan d.o.o. Zagreb i Đusto d.o.o. Poreč, potpisali su Ugovor za izgradnju pretovarne stanice na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra“. Pretovarna stanica primarni je dio integralnog sustava za gospodarenje otpadom, a ovo je prva od šest pretovarnih stanica za privremeno skladištenje, pripremu i pretovar otpada namijenjenog transportu prema centru za gospodarenje otpadom „Kaštjun“. Predmet potpisanog Ugovora obuhvaća poslove projektiranja, dobavu, izgradnju, montažu, funkcionalno testiranje i primopredaju pretovarne stanice te projektantski nadzor nad izgradnjom. Uz direktora komunalnog poduzeća Usluga Milana Lakovića te direktora GP Krka Josipa Purića potpisivanju Ugovora u gradskoj upravi odazvao se i gradonačelnik Edi Štifanić kao koordinator projekta

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 6.797.650,00 kuna. Grad Poreč – Parenzo je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izradio projektni zadatak na osnovu čega je proveden postupak javnog nadmetanja. FZOEU osigurat će sufinanciranje realizacije pretovarne stanice s 80 posto sredstava, odnosno 5.506.120,00 kuna dok će preostalih 20 posto investicije osigurat  Usluga d.o.o. Predviđeni rok izgradnje je kraj ožujka 2014. godine.

Pretovarne stanice su objekti za prihvat i privremeno odlaganje nesortiranog komunalnog otpada s naseljenog gravitirajućeg područja te pretovar iz vozila za sakupljanje u specijalne poluprikolice radi odvoza na konačnu obradu i trajno odlaganje u okviru ŽCGO Kaštjun. Organiziranim skupljanjem i zbrinjavanjem otpada obuhvaćeno je cijelo područje Grada Poreča – Parenzo te Općina Kaštelir - Labinci, Tar – Vabriga, Vrsar, Funtana, Višnjan, Vižinada i Sv. Lovreč odnosno oko 33.000 stanovnika u 11.790 domaćinstava. Površina predviđena za izgradnju pretovarne stanice na sjevernom dijelu odlagališta je 8.000 kvadratnih metara. Poslove vezane uz sakupljanje, odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada obavlja trgovačko društvo Usluga Poreč d.o.o.   Grad Poreč – Parenzo završio je s radovima na prve dvije faze sanacije odlagališta 2009. godine. Nakon ove treće faze u narednom periodu kao četvrta faza biti će rezervacija prostora za predobradu i obradu otpada i odlagališta izdvojenog otpada.

Izvor : Grad Poreč

    Arrow pointing up