NaslovnaVijestiPožar u kotlovnici

Požar u kotlovnici

Izvješće Stručnjaka zaštite na radu

Predmet :Kotao etažnog grijanja – nezgoda

U subotu 26.03.2005. godine u prostorijama Upravne zgrade, Usluge Poreč d.o.o. negdje oko 10:00 dogodio se izvanredni događaj tako što je najvjerojatnije zbog pregaranja zaptivne brtve na kotlu etažnog grijanja velika količina dima i nusprodukata sagorijevanja u kotlu etažnog grijanja izašla najprije u prostor kotlovnice a nakon toga kroz oduške na vratima kotlovnice u potkrovlje zgrade u kojem je kotlovnica smještena. Nakon toga dim je kroz južno krovište zgrade izašao na slobodan prostor gdje je prvi puta i primječen.

Tada su pozvani vatrogasci koji su na lice mjesta stigli oko 10:30 . Konstatirali su da požara nije bilo jer je automatika kotla ispravno funkcionirala i prekinula rad kotla . Uslijedio je pregled ostalog dijela krovišta te dimovoda .S obzirom da znakova žive vatre ni gorenja nije bilo vatrogasci su napustili zgradu negdje oko 11:30 . Ozlijeđenih isto tako nije bilo već je nastala samo materijalna šteta u vidu čađi i pocrnjelih zidova u potkrovlju zgrade te šteta na kotlu koju treba još procijeniti.

Treba još navesti da postoji važeći Zapisnik o pregledu i ispitivanju etažnog grijanja broj: 359/7-EG – 03 kojim se na temelju rezultata obavljenog pregleda i ispitivanja kotlovnice etažnog grijanja zaključuje da ista zadovoljava uvjete propisane pravilima zaštite na radu i zaštite od požara što potvrđuje i Uvjerenje broj: 143/7-EG-03, izdano od ovlaštenog trgovačkog društva .

Stručnjak zaštite na radu

Čugalj Donald

Dokumenti