Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Predstavnici Hrvatskih voda o vodoopskrbi, vodozaštiti i navodnjavanju u Istri
Share icon
Podjeli
Objavljeno 18.01.2010.

Prioritetni programi u vodoopskrbi, vodozaštiti i navodnjavanju poljoprivrednih površina bili su tema sastanka koji je održan u četvrtak, 14. siječnja 2010.godine je u Maloj vijećnici Uprave Grada Poreča. Direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i direktor Vodnogospodarskog odjela Rijeka, Gordan Gašparović, razgovarali su s županom Istarske županije Ivanom Jakovčićem, njegovim suradnicima, predstavnicima Jedinica lokalne samouprave te resornih institucija o nekoliko tema. Na sastanku je istaknuto kako su Hrvatske vode zauzele stav da do kraja 2012.godine što više projektne tehničke dokumentacije bude, po pravilima Europske unije, dovršeno kako bi se s čim većim brojem projekata moglo aplicirati prema strukturnim fondovima EU. Hrvatske vode će nastojat realizirati velik broj projekata, među kojima se nalaze i oni vezani za Istarsku županiju i Grad Poreč, za koje bi se trebalo izdvojiti više desetaka milijuna eura.

Na temelju analize spremnosti Jedinica lokalne samouprave donesene su odluke o projektima i njihovim programima, rečeno je. Na sastanku je također bilo riječi o: programu navodnjavanja Istarske županije, realizaciji programa na području Bulaža-Butonige, realizaciji programa Istarskog vodo-zaštitnog sustava, te razvoju projekta Jadran. Voda kao opće dobro osnovni je resurs za gospodarski i tehnološki razvoj svakog životnog prostora, naročito ako se uzme u obzir orijentacija na turizam i ekološko čisti prostor i more.

Na kraju susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, ali i dogovor za budući zajednički rad uz poštivanje rokova i pomoć u prikupljanju potrebne dokumentacije i izrade projekata. Radnom sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Edo Kos, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, Milan Antolović, te direktor IVS-a ( Istarski vodozaštitni sustav), Darko Bratulić.

    Arrow pointing up