Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ "ČISTOĆA" - Čišćenje priobalja uvale „Peškera“
Share icon
Podjeli
Objavljeno 19.02.2008.

Djelatnici komunalnog poduzeća RJ "Čistoća" uz pomoć novo nabavljenog kamiona sa dizalicom i hidrauličkim produžetkom te polipnom grabilicom, čiste priobalje uvale "Peškera". Da je investicija u nabavu novog kamiona kipera sa dizalicom i hidrauličkim produžetkom te polipnom grabilicom opravdana, pokazuje se i ovom prilikom. Naime, raznorazni teži predmeti (betonski, metalni, kameni i slično) koji se iz mora ne mogu ručno vaditi, mogu se dohvatiti sa obale te ukrcati i odvesti na građevinsku ili pak komunalnu deponiju, ovisno o vrsti predmeta koji se iz mora vade.

Tako je spomenuto vozilo, uz predviđeni posao pri sakupljanju ambalažnog otpada, kartona i krupnog otpada, dobilo još jednu korisnu funkciju.

Svakako za izvođenje takvih i sličnih radova u moru treba sačekati pogodno vrijeme kad je more nisko i povučeno, kako se hidraulična ruka ne bi uranjala u morsku vodu, no budući da takvih momenata tijekom godine imamo dosta često, to bi i priobalje trebalo biti čišće i oslobođeno suvišnih težih predmeta koje smo do sada izvlačili uz mnogo veće komplikacije.

Uprava Društva

    Arrow pointing up