Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ "ČISTOĆA" - Dopremljen novi stroj za gaženje i sabijanje otpada - KOMPAKTOR
Share icon
Podjeli
Objavljeno 26.09.2007.

Dana 17.rujna 2007. na odlagalište otpada „Košambra“ u Poreču dopremljen je stroj za gaženje i sabijanje otpada KOMPAKTOR BOMAG tip BC 572 RB, koji je temeljem raspisanog javnog natječaja kupljen od tvrtke O-K-TEH d.o.o. Zagreb. Cijena stroja iznosi 1.860.700,00 kuna (bez PDV-a). Nakon primopredaje stroja sa svom potrebnom dokumentacijom, stroj je sa radom započeo 24.rujna 2007. i to na tijelu postojećeg odlagališta, na kojem se još uvijek dovozi komunalni otpad. Značaj nabave stroja će se posebno iskazati kod gaženja i sabijanju otpada na novim plohama odlagališta, koje su u fazi izgradnje, a koje bi za prihvat otpada trebale biti spremne za cca 1 mjesec. Do onda stroj radi na sabijanju otpada na tijelu postojeće deponije, koja će se u narednih godinu dana sanirati, to jest prekriti i rekultivirati.

Nekoliko značajnih karakteristika stroja - kompaktora: - radna težina stroja iznosi 28.600 kg. - snaga guranja 280 kN - dimenzije stroja d = 8.120 mm; š = 3.800 mm; v = 3.820 mm - prednji i stražnji metalni kotači sa zubima – rezačima - odrivna daska š = 3.800 mm; v = 1.950 mm

Zbijenost kompaktiranog otpada na odlagalištu ovisi o broju prijelaza kompaktora i vrsti otpada. Očekuje se postizanje zbijenosti otpada od cca 800 kg/m3, što je i predviđeno glavnim projektom za sanaciju odlagališta otpada. Prema slobodnoj procjeni, sadašnje sabijanje koje se vrši gusjeničarom je upola manje.

Uprava Društva

    Arrow pointing up