Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ Čistoća - Mnogi zaboravljaju da žive u gradu turizma
Share icon
Podjeli
Objavljeno 21.08.2008.

Na lokaciji bivše terase gradske kavane na samoj rivi Obale m. Tita Grada Poreča postavljen je jedan komplet spremnika od 1100 lit za skupljanje komunalnog otpada i to prvenstveno za potrebe ugostiteljskih objekata i turističkih izletničkih brodica koji gravitiraju toj lokaciji.

Slični lokaliteti postoje iza Okrugle kule, ispred hotela Neptun i Riviera i kod Sabornice. Ništa neuobičajeno, da se u zadnje vrijeme ne pojavljuju krajnje neprihvatljive situacije koje potkrepljujemo slikama, a posljedica su ručnih intervencija po spremnicima radi izuzimanja uglavnom plastične ambalaže i nevraćanja pretraženih plastičnih vreća ponovno u spremnike.

Gotovo svakodnevno u ranim jutarnjim satima nalaze se poveće količine smeća, uglavnom organskog porijekla iz ugostiteljskih lokala i turističkih brodica uz same spremnike, dok su isti poluprazni. Za daljnju neurednost brinu se mačke, psi i sveprisutni galebovi. 

Djelatnicima komunalnog poduzeće ne preostaje drugo osim da nakon redovnog pospremanja smeća skoro svakodnevno budu u situaciji da moraju te površine i oprati.

Te uočene i konstatirane činjenice trebaju sigurno potaknuti sve nas na razmišljanje i iznalaženje rješenja za promjenu načina odlaganja smeća.

Osim dosadašnjeg načina skupljanja komunalnog otpada na javnim površinama putem postavljenih vidljivih plastičnih spremnika, postoje i drugi načini odlaganja otpada, koji će sigurno biti prihvatljivi za građanstvo i gospodarstvo u užem dijelu grada.

Već za iduću turističku sezonu Usluga Poreč će Gradu Poreču predložiti ugradnju podzemnih spremnika na pet lokaliteta u užem dijelu grada, kako se ne bi ponavljale slike nagomilanog smeća na ulicama, gdje mu zasigurno nije primjereno mjesto.

Stoga, po neznano koji put, molimo sve korisnike da svoje smeće bacaju uredno u vrećama te odlažu u spremnike. Ujedno napominjemo da nije primjereno da se smeće vadi iz spremnika  kako bi se pronašla koja plastična ili druga ambalaža.

Učinimo sve da  grad bude uredan  i čist kako mu to i dolikuje.

Uprava Društva

 

    Arrow pointing up