NaslovnaVijestiRJ Čistoća – Uređenje Eko otoka

RJ Čistoća – Uređenje Eko otoka

Zacrtanim projektom selektivnog skupljanja otpada ukazuje se potreba izvedbe manjih građevinskih zahvata u prostoru, kako bi na prostorima predviđenim za postavljanje spremnika dobili površine primjerene novom projektu.

Iako se primarno nastoje koristiti već uređene površine, što znači površine koje su već ili asfaltirane ili pak betonirane, to uvijek nije moguće, pa su stoga i potrebni određeni građevinski zahvati u prostoru, čime dobivamo uređene i ograđene površine na kojima će se postaviti po tri spremnika od 1100 litara za odlaganje odvojeno skupljenog otpada iz vaših kućanstva.

U tu svrhu Usluga Poreč uz suglasnost nadležnih gradskih ureda u stambenom naselju Poreč jug uređuje prve prostore, „Eko otoke“, na kojima će se postaviti planirani spremnici.

Sadašnji prvi zahvat uređenja Eko otoka u ulicama B. Valenti i V.Š. Pajo je samo početak težnje da sve površine koje budu planirane za postavljanje Eko otoka budu primjereno uređene i označene, kako ne bi došlo do neovlaštenog premještanja postavljenih spremnika. Osim toga, tako uređena površina sigurno daje sliku uređenosti naselja uz jasne naznake da netko vodi računa o izgledu grada.

I za kraj još jednom apeliramo na građanstvo da spremnike koriste po svojoj namjeni:

– žute za PET i MET ambalažu

– plave za papir i

– zelene za staklo

 

Uprava Društva

 

Dokumenti