NaslovnaVijestiRJ “Hortikultura” – Sadnja stablašica u naselju M. Balote te uređenje cvjetnih gredica

RJ “Hortikultura” – Sadnja stablašica u naselju M. Balote te uređenje cvjetnih gredica

Uz aktivnosti vezane za održavanje javnih i zelenih površina djelatnici Usluge – RJ “Hortikultura” ovih dana pristupili su pripremi te obnavljanju površina cvjetnih gredica.Iako su cvjetne gredice izgledale uredne i lijepe, obnavljanje istih potrebno je izvršiti, kako bi za proljeće izgledale što ljepše i očuvanije. Osim obnavljanja cvjetnih gredica djelatnici hortikulture pristupili su i sadnji stablašica na lokaciji naselja M. Balota.
Uz aktivnosti vezane za održavanje javnih i zelenih površina djelatnici Usluge – RJ “Hortikultura” ovih dana pristupili su pripremi te obnavljanju površina cvjetnih gredica.Iako su cvjetne gredice izgledale uredne i lijepe, obnavljanje istih potrebno je izvršiti, kako bi za proljeće izgledale što ljepše i očuvanije. Ovih dana djelatnici hortikulture pristupili su i sadnji stablašica na lokaciji naselja M. Balota.

Nakon uređenja Centar 5 na lokaciji istočno od Gradskog parkirališta, gdje su izvedena 2 rotora i drvored zasađen Murvama, prešlo se na daljnju sadnju prema naselju M. Balota sa istočne strane. Na toj lokaciji zasadilo se tridesetak crnika, 5 Lagestroemia, 5 Calistemona te dopunilo sa još osam Murvi. Kako se ukazao problem na velikom parkiralištu (gdje je postavljen tlakovac) prišlo se iskopu i pikuniranju do određene dubine potrebne za sadnju. Iskopale su se rupe (oko 2 m3) u koje je zasadeno 9 komada Crnike. Nakon sadnje potrebno je da se navežena zemlja slegne, te tlakovac vrati na mjesto.

Uprava Društva

Dokumenti