Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ Otpadne vode - Obavijest o akcidentu – oštećenje tlačnog cjevovoda Crpne stanice broj 8 u Funtani
Share icon
Podjeli
Objavljeno 01.10.2009.

Obaviještavamo građane da je u četvrtak dana 01. listopada 2009. godine u 9,30 sati redovnim obilaskom kanalizacijskih objekata primjećena depresija vode na prometnici Funtana- Poreč na lokaciji Perila kod naselja Funtana.  

 

            Kontrolom je utvrđeno da je uzrok depresiji vode izljevanje otpadnih voda  iz terena uz prometnicu na trasi tlačnog cjevovoda crpne stanice broj 8.  na lokaciji Perila u Funtani.  Konstatirano je oštećenje tlačnog cjevovoda crpne stanice „CS 8 – Funtana“, vodovodne vinidurit cijevi promjera DN 280 mm, cca 25 m’ od lokacije crpne stanice.

 

            Uspostavljen je nadzor nad nastalim zagađenjem i njegovim širenjem, isključene su crpke u CS 8 - Perila, a otpadna voda iz crpnog bazena sa specijalnim komunalnim vozilima – kamionima cisternama transportira se u gravitacijski glavni kolektor sustava javne odvodnje na lokaciji prekidnog okna tlačnog cjevovoda.

 

            O nastalom akcidentu prema Operativnom planu interventnih mjera u slučaju iznenadnog zagađenja putem SMS poruke obavještena su nadležna tjela:

 

            - Voditelj Odsjeka državne vodopravne inspekcije za sliv Jadran

            - Područni vodopravni inspektor,

            - Inspektor zaštite okoliša,

            - Odjeljak sanitarne inspekcije Ispostava Poreč,

            - Voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša,

            - Uprava društva Usluge Poreč d.o.o.,

            - Načelnik Općine Funtana,

 

            Po uspostavljenom nadzoru nad nastalim zagađenjem pristupiti će se popravku cjevovoda.  Radove na popravku tlačnog cjevovoda povjereni su Zajedničkom građevinskom obrtu  „Terakop“ iz Poreča, a isti će se izvoditi pod nadzorom rukovoditelja radne jedinice Otpadnih voda.

Radovi na sanaciji predviđaju se  okončati u toku  dana.

 

 

 

    Arrow pointing up