Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ Otpadne vode - Servisni radovi na postrojenjima kanalizacijskih sustava javne odvodnje
Share icon
Podjeli
Objavljeno 06.05.2009.

Kao i prethodnih godina prije nastupanja ljetne sezone tako i ove 2009. godine djelatnici R.J. Otpadnih voda početkom mjeseca travnja započinju odgovarajuće servisne radove na kanalizacijskim objektima sustava javne odvodnje otpadnih voda.

Servisni radovi na  postrojenjima kanalizacijskih sustava  javne odvodnje 

 

Vrše se radovi na servisiranju uronjenih crpki u crpnim stanicama  raspoređenih na porečkom priobalju od Tarske vale do Limskog kanala. Na kanalizacijskim sustavima javne odvodnje ukupno ima 52. crpnih stanica u kojima je ugrađeno ukupno 114 komada potopnih crpki tipa Flygt Prilikom servisiranja crpki vrše se i čišćenja crpnih bazena od taloga i mulja uz pomoć specijalnih komunalnih vozila.

U sklopu pripreme kanalizacijskih objekata izvršeno je servisiranje i kalibracija ugrađenih mjernih uređaja na ukupno osam (8) objekata iz proizvodnog programa Endress+Hauser za mjerenje protoka otpadnih voda.

U planu je i izvršenje periodičnih servisa ugrađene opreme na uređajima za pročišćavanje otpadnih voda  prije ispuštanja u recipijent - more kao što su: fina sita Ro2 i Ro9, klasirer pjeska RoSF3, preša za primarnu dehidraciju otpadnog mulja - svi iz proizvodnog programa Hans Huber, te vijčane crpke za mulj, crpke za flotat,  aeroflot, zgrtač masnoća, puhala, kompresori, uređaj za doziranje polimera i koagulanata te dozažni sifoni u dozažnim bazenima.  

Servisiranja objekata na kanalizacijskim sustavima vrše se u periodu od mjeseca ožujka do lipnja tekuće godine.

Uprava Društva

 

 

    Arrow pointing up