Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ "PARKIRALIŠTE" - Odluka o uređenju prometa na području grada Poreča - TAXI služba
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.07.2006.

Prometovanje i parkiranje tj. obavljanje taxi djelatnosti u gradu Poreču jednim dijelom regulira nova Odluka o uređenju prometa na području grada Poreča i to u dva članka: 35. i 36. koji su citirani u prilogu. Drugim dijelom prometovanje taxi vozila pješačkim zonama regulira članak 9. Pravilnika o načinu odobravanja ulaska u pješačku zonu, koji je isto tako citiran u prilogu.

Prometovanje i parkiranje tj. obavljanje taxi djelatnosti u gradu Poreču jednim djelom regulira nova Odluka o uređenju prometa na području grada Poreča i to u dva članka 35 i 36 koji su citirani u prilogu dopisa. Drugim djelom prometovanje taxia pješačkim zonama regulira članak br. 9 Pravilnika o načinu odobravanja ulaska u pješačku zonu , koji je isto tako citiran u prilogu.

Shodno navedenom umoljavamo vozače taxi službe da se prilagode novo nastaloj prometnoj situaciji a naročito glede dužine boravka u pješačkoj zoni po ulasku i mjestima rezerviranih za obavljanje taksi djelatnosti ,jer će se u protivnom posegnuti za sankcijama koje donose gore navedeni pravni akti protiv prekršitelja.

UPRAVA DRUŠTVA

ODLUKA O UREĐENJU PROMETA NA PODRUČJU GRADA POREČA :

Na temelju članka 23. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Poreča («Službeni glasnik Grada Poreča» broj 8/06), dana 05. srpnja 2006. utvrđen je pročišćeni tekst Odluke o uređenju prometa na području Grada Poreča, koji obuhvaća Odluku o uređenju prometa na području Grada Poreča («Službeni glasnik Grada Poreča» broj 4/05), te njezine izmjene i dopune objavljene u «Službenom glasniku Grada Poreča» broj 12/05 i 8/6.

Članak 35. Zona II - Ulica Matka Laginje, Obala maršala Tita od Narodnog trga do Ulice Matka Laginje, s cjelokupnom gradskom rivom uz Obalu maršala Tita do parkirališta ispred zgrade Općinskog suda

Članak 36. Za auto-taxi stajalište, uz prethodnu suglasnost policijske uprave, određuju se: - u gradu Poreču: - na desnoj strani Ulice Karla Huguesa, gledano iz pravca gradske luke prema istoku, na prostoru od raskrižja do pješačkog ulaza za autobusni kolodvor -10 mjesta, - u Ulici Mate Vlašića s lijeve strane ceste gledano u pravcu istoka, prije raskrižja sa Rovinjskom ulicom -2 mjesta, - s lijeve strane Ulice Nikole Tesle, u pravcu kretanja prema Mlinskoj ulici kod Parka Olge Ban - 2 mjesta, - u Turističkoj ulici, u pravcu kretanja prema Turističkom šetalištu, s desne strane, dva posljednja parkirna mjesta prije ulaza u parkiralište kod zgrade Općinskog suda - 2 mjesta, - u naselju Červar-Porat: - kod stajališta autobusa - 2 mjesta.

IZ PRAVILNIKA O NAČINU ODOBRAVANJA ULASKA U PJEŠAČKU ZONU

Članak 9. Fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnost taxi prijevoza izdat će se odobrenje za ulaz u pješačke zone II i III na temelju zahtjeva kojeg podnosi vlasnik obrta ili odgovorna osoba u pravnoj osobi, kojemu treba priložiti: - presliku izvoda iz registra ili obrtnice, - presliku prometne dozvole. Ulaz u pješačke zone iz stavka 1. ovog članka odobrava se u vremenu od 00,00 do 24,00 sata, uz zadržavanje do 30 minuta, za potrebe prijevoza putnika.

    Arrow pointing up