NaslovnaVijestiRJ “TEHNIČKA SLUŽBA” – Kamere u marini Poreč

RJ “TEHNIČKA SLUŽBA” – Kamere u marini Poreč

Usluga Poreč prošli je tjedan postavila tri nove kamere zadnje generacije u marini Poreč u svrhu nadzora marine i lučice. Kamere su okretnog tipa i imaju mogućnost 24-satnog praćenja kompletnog područja u krugu 360º sa mogućnošću velikog zumiranja, te snimanja u noćnim uvjetima. Kamere su postavljene na lokacije iz kojih je prvenstveno predviđen nadzor marine i lučice.
Obzirom da kamere imaju veliku vizualnu pokrivenost kompletnog područja, moguće je detaljno vizualiziranje kompletnog parkinga na sudu, viala, cijelog obalnog dijela uz općinsku zgradu sve do Ex hotela Riviera. Ova investicija vrijedna 45.000 kuna dati će malo sigurnosti vlasnicima ribarskih brodica i jahti čiji će vezovi u porečkoj marini biti sigurniji od malverziranja i mogućih krađa. Ovoj investiciji za video nadzor marine uvelike je pridonijela još jedna prijašnja investicija Usluge u porečkoj marini, odnosno postavljanje hidrantske mreže i cjevno-energetske komunikacije kompletnog obalnog dijela do izvlačilišta za barke čime su se stvorili preduvjeti za napajanje i umreženje optičkim i žičanim kablom kamere.
Slika sa kamera u realnom vremenu i arhivske snimke biti će na raspolaganju i MUP-u kako bi se postigla što veća sigurnost građana i sprječavanje mogućih nereda u nailasku turističke sezone ali i tijekom cijele godine. Također slike sa kamera koristiti će se i u svrhu promoviranja grada Poreča te objavljivati na web-u, kako bi građani i posjetitelji mogli uživati u predivnim pogledima sa perspektive kamera.
Kamere su još u probnom radu i fazi podešavanja kako bi se maksimalno iskoristile sve mogućnosti koje takva kamera može pružati.

Uprava Društva

Dokumenti