NaslovnaVijestiStanje radova na kolektoru Poreč – Buići

Stanje radova na kolektoru Poreč – Buići

 Sukladno dinamičkom planu izgradnje objekta, obavještavamo cijenjeno građanstvo da su građevinski radovi u završnoj fazi.

Kao što je bilo prethodno informirano, za katastarske čestice s kojima nismo uspjeli u pregovaračkom postupku ishoditi dozvolu od vlasnika nekretnina, planirani građevinski zahtjevi će biti nastavljeni na jesen po provedbi postupka izvlaštenja.

Građevinski zahvati na dijelu dionice od autobusne stanice Kadumi do autobusne stanice Buići prema dinamičkom planu i programu trebali su se izvoditi sa specijalnim strojem „pilom“, no prilikom izrade probnih iskopa na navedenoj dionici utvrđeno je da su postojeće instalacije koje prolaze tom trasom jako raširene i da nije bilo moguće planiranu trasu izvesti uz rub položenih instalacija. Dodatni problem se pojavio kad je na toj dionici utvrđeno da je neposredno ispod položenih cijevnih instalacija kamena stijena (istarski surac) koja je bitno uvjetovala usporavanje radova jer je na navedenoj dionici potrebno iskopati rov na prosječnoj dubini od 2m.

Zbog svega prethodno navedenog, od izvođača radova zatraženo je hitno pojačanje broja izvršitelja, odnosno mehanizacije kako bi se planirani građevinski zahvati mogli izvršiti u što kraćem vremenu. 

Izvođač, suočen sa otežanim uvjetima, prišao je izvođenju radova i za vrijeme vikenda uključujući i nedjelju. Na žalost, ni vremenske prilike ne idu u prilog bržem završetku radova na spomenutoj dionici, tako da procjenjujemo da će maksimalnim zalaganjem izvođača planirani radovi na dionici biti okončani do petka, 20.06.2008. kada bi se radovi mogli nastaviti van koridora ceste bez ometanja učesnika u prometu.

Stoga lijepo molimo sve učesnike u prometu koji koriste cestovni pravac Baderna – Poreč na maksimalno poštivanje prometnih znakova i uvažavanje kako se ne bi stvarale dodatne bespotrebne gužve u prometu.

Uprava društva

 

Dokumenti