NaslovnaVijestiTragom informacije o prelasku Nevije Poropat iz Riviera Holdinga u Porečku Uslugu

Tragom informacije o prelasku Nevije Poropat iz Riviera Holdinga u Porečku Uslugu

Odlučili smo da se natječaj raspisuje samo za mjesta rukovoditelja radnih jedinica, a za voditelje ne, ali je predviđen probni rad od šest mjeseci, kaže direktor Usluge Rodoljub Kosić.

Glas Istre, 30.09.06.

POREČ –
Je li istina da će gradsko poduzeće Usluga zaposliti dopredsjednicu IDS-a Neviju Poropat, sada zaposlenu u Riviera holdingu, i na koje radno mjesto, pitali smo Rodoljuba Kosića, direktora javnog poduzeća, budući da se informacija već prenosi gradom.
– Istina je, ali je priča složena. Imamo problema s voditeljem radne jedinice Hortikultura Borisom Benčićem, odnosno s njegovim operativnim i administrativnim vođenjem jedinice u odnosu na Grad Poreč. Odlučili smo to riješiti raspoređivanjem Benčića na novo radno mjesto, ali tražit ćemo i smjenu Božice Beneš, u komunalnom gradskom odjelu zadužene za gradske zelene površine, jer niti jedna kvalitetna Benčićeva ideja kod nje nije mogla proći. Osim toga, Hortikultura u Usluzi godinama posluje s gubicima, uglavnom zbog neprimijenjenih cijena i nemogućnosti da naplatimo sva dugovanja od Grada. Mislimo da ćemo kadrovskim pomacima riješiti odnose s Gradom, rekao je Kosić.
Saznajemo da je Benčić dobio rješenje kojim ga se raspoređuje na mjesto voditelja deponija Košambra jer sadašnji uskoro ide u mirovinu. Njegovo mjesto šefa Hortikulture, prema Kosićevim riječima, »za sada ostaje nepopunjeno«, a Poropat, koja ima višu školu povrtlarstva, bit će zaposlena na mjestu voditelja za cvjetne gredice, koje je do sada, uz šefovanje Hortikulturom, popunjavao Benčić. Za radno mjesto voditelja odlukom Nadzornog odbora Usluge nije predviđeno raspisivanje natječaja.
– Odlučili smo da se natječaj raspisuje samo za mjesta rukovoditelja radnih jedinica, a za voditelje ne, ali je predviđen probni rad od šest mjeseci, kaže Kosić.
Zašto bi Poropat, stalno zaposlena u Riviera holdingu na sličnim poslovima, prešla na radno mjesto na kojem ima probni rok, bilo je logično pitati.
– Vjerujem da će ona zadovoljiti na tom radnom mjestu, a i ona tako misli, odgovorio je Kosić.
Budući da je Poropat dopredsjednica IDS-a, zanimalo nas je ima li stranka veze s njenim zapošljavanjem u gradskom poduzeću.
– To nema veze s IDS-om, ali svi znamo za to. Tražili smo profesionalca iz branše i vjerujemo da ćemo ovim rješenjem poboljšati odnose s Gradom i poslovanje Hortikulture dovesti barem na nulu, rekao je Kosić.
Zanimalo nas je je li na jednak način, dakle bez natječaja, lani u stalni radni odnos primljena i Vjera Mušković, glasnogovornica Usluge.
– Voditeljica referade za odnose s javnošću primljena je temeljem natječaja jer je to specifično radno mjesto, kaže Kosić. Za taj je posao, navodno, bilo pet kandidata, a dobila ga je Mušković, koja je ekonomske struke.

Piše: S. Matejčić

Dokumenti